Baktériumfertőzés miatt betegedett meg január elején száznál több határrendész Kelebiánál - írta a Magyar Nemzet. A laborvizsgálatok az ebédre tálalt rizsben és az előre csomagolt szendvicsfeltétben is kimutatta ugyanazt a kórokozót.

Baktérium okozta a déli határon történt tömeges rendőri rosszulléteket január elején a laborvizsgálatok szerint - írja a Magyar Nemzet.

Toxint termelő, B.cereus nevű baktériumot mutattak ki a laborvizsgálatok a január 2-i ebédre elfogyasztott párolt rizsben és az előre csomagolt  szendvicsben lévő tavaszi felvágottban, amelyek miatt a hónap elején 126 rendőr betegedett meg a déli határnál.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közölte: a megbetegedések után négy Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyei helyszínen, az érintett járási hivatalok közreműködésével végeztek ellenőrzéseket.

Hányinger, gyomorpanaszok

Mint arról az Origo beszámolt, január első napjaiban sok rendőr szorult orvosi kezelésre gyomorpanaszok miatt a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség területén szolgálatot teljesítők közül. Mindannyian hányingerre, hasmenésre, hasi fájdalomra, hidegrázásra panaszkodtak.