A gittegylet szó jutott az eszünkbe, a semmit csinálják nagyon elszántan magukat rendkívül komolyan vevő urak – mondta Kósa Lajos, a Fidesz-frakcióvezetője, amikor arról kérdezték, hogy Lengyel László közgazdász, politológus szervezésében titkos ellenzéki egyeztetés tartottak politikusok.

A Lengyel László közgazdász, politológus szervezésében tartott ellenzéki egyeztetésről Kósa Lajos azt mondta:

a gittegylet szó jutott az eszünkbe,

"a semmit csinálják nagyon elszántan magukat rendkívül komolyan vevő urak". 

Gyurcsány szerint kérdéses a baloldali együttműködés

Mint arról korábban beszámoltunk, a kiszorítására tett kísérlet ellenére Gyurcsány Ferenc úgy látja, végül lesz megállapodás a baloldali ellenzéki pártok között. A Demokratikus Koalíció elnöke azt a kérdést nyitva hagyta, hogy közös lista is lesz-e. A Botka László miniszterelnök-jelöltségét teljes erővel támogató Lengyel László szerint azonban a DK elnökében nem lehet megbízni.

Gyurcsány Ferenc szerint nem lehet Lengyel Lászlóban megbízniFotó: Szabó Gábor - Origo

Gyurcsány elmondta azt is, jó döntést hozott azzal, hogy nyilvánosságra hozta a pártját érintő összeesküvést, majd azt is elárulta egy interjúban, mire kérték a DK-s Niedermüller Pétert. De kiderült az is, hogy Molnár Zsoltot hazaküldték Gyurcsány február 4-i évértékelőjéről, hogy "ne hozzák kínos helyzetbe". 

Lengyel László állt a háttérben

A belső ellentétek ellenére folytatódnak a tárgyalások az ellenzéki pártok között – mondta az Origónak Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. Annak ellenére mondta ezt, hogy az MSZP Gyurcsányt megkerülve próbált megállapodni a választási indulásról ellenzékiekkel.

Később kiderült, hogya titkos találkozón Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is részt vett, de erről nem szólt a párttársainak.

Schiffer András szerint nem a pártot képviselte Hadházy ÁkosForrás: MTI/Máthé Zoltán

Nem a pártot képviselte Hadházy Ákos akkor, amikor elment a Lengyel László szervezte találkozóra – ezt mondta az Origónak Schiffer András, az LMP egyik alapítója. Arról is beszélt, hogy az LMP-nek megvan a véleménye a "ballib bohóckodásról". Sallai R. Benedek, az LMP elnökségi tagja is elismerte az Origónak, hogy csak utólag értesültek az egyeztetésről.