Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken változóan felhős lesz az ég, néhol zápor is előfordul - írja a Köpönyeg.hu. Az ÉNy-i szél továbbra is erős lesz.

12 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délutántól már eső, zápor is valószínű. Reggel 3, délután 16 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap a megerősödő ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, futó záporok alakulnak ki. 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Húsvét hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szél erős marad. Mindössze 9 és 15 fok valószínű a délutáni órákban.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Április 14. az év 104. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 261 nap van hátra.

Ma a Tiborokat köszöntjük.

A Tibor férfinevet általában a Tiborc név rövidülésének tartják. Más vélemény szerint Bod Péter alkotta egy erdélyi település nevéből; ez ismeretlen, talán szláv eredetű. Csak magyar nyelvterületen használt név.

Tibor nevű atyánkfiai Czuczor Gergely és Fogarasi János szerint idegen eredetű címet viselnek: „A törökben (Hindoglu szerént) tibr v. tibir am. arany kard; s az arabban (Zenker szerént) tibr am. nemes ércz, termés ércz."

Távkapcsoló

A TV2-n a Feketék fehéren című vígjátékkal hangolódhatunk a hétvégére, az RTL Klub inkább a kisebbeket várja a Hupikék törpikék élőszereplőkkel feldobott változatával, miközben a Viasat3-on A Karib-tenger kalózai - A világ végén kerül képernyőre.

Szombaton 19.20-kor jön az új, 2016-os Winnetou-film az RTL Klubra, a TV2-n eközben a Transformers harmadik részén izgulhatunk, a Duna TV-n pedig a háborús filmek egyik klasszikusa, a Híd a Kwai folyón várja a későn fekvőket, 23.10-es kezdettel.

Heti mozipremierek

  • Halálos iramban 8
  • Amerikai pasztorál
  • Bébi úr
  • Örök szerelem
  • Pingvinek vándorlása 2
  • Nyuszi suli