Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden derült, túlnyomóan napos időnk lesz - írja a Köpönyeg.hu. A csúcshőmérséklet 30 fok körül alakul, igazi strandidő várható.

A napos tájakon az UV-sugárzás elérheti az extrém erős fokozatot - adta ki a met.hu.

Mielőtt a tűző napra merészkedne, javasolt magas faktorszámú naptejjel bekennie magát, továbbá ajánlott kalapot, sapkát, illetve UV-szűrős napszemüveget viselnie.

Szerdán a hajnali óráktól kezdve megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan lesznek záporok, zivatarok. Az ÉNy-i szél átmenetileg megerősödik. 29 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, némi gomolyfelhővel, csapadék nélkül. 22 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a ragyogó napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, csupán elvétve fordul elő zápor, zivatar. 30 fok fölé melegszik a levegő, országos hőség lehet.

Hétvégén a szombati rekkenő hőség után vasárnapra néhány fokkal felfrissülhet a levegő. Zápor, zivatar és szélerősödés szombat délutántól lehet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Június 20. az év 171. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 194 nap van hátra.

Ma a Rafáelokat köszöntjük.

A Rafael férfinév a héber Refaél névből ered. Jelentése: Isten meggyógyított. Női párja: Rafaella.

Távkapcsoló

A Duna TV-n a Csak színház és más semmi indul elölről, a TV2 a Született szobalányokat és a Telenovellát folytatja, az RTL Klubra A Nap könnyei című akcióthriller érkezik 21.25-kor. A Cinemax 2-n David Lynch első nagyjátékfilmjét, a Radírfejet nézhetjük meg, az Ozone jóvoltából pedig megtudhatjuk, hogyan készül a gyümölcslé és a pálinka.

Heti mozipremierek

  • Transformers: Az utolsó lovag
  • Élesítve
  • Vuk