Több mint kétezren osztották meg azt a Facebook-posztot, amiben segítséget kértek a tegnapi várpalotai balesetben megsérült fiú anyjának. A koponyasérüléseket szenvedett fiú kómában fekszik a Győri Petz Aladár Kórházban. Anyja szeretne mellette lenni, ezért keresett szálláshelyet Győrben éjszakára, amit néhány óra alatt találtak is neki.Ahogy megírtuk, tegnap Várpalotán meghibásodott egy öt emelet magas extrémhinta, majd letört az egyik karja. A balesetben hárman könnyebben, ketten súlyosan megsérültek. Őket azonnal kórházba szállították, míg a hintán fennragadtakat a tűzoltók létrával menekítették le. 

Az egyik súlyos sérült egy 18 éves fiú, aki a padkára zuhant. Őt élesztették újra a mentősök - írja a veol.hu. Mentőhelikopterrel szállították át a győri Petz Aladár Kórházba. A koponyasérüléseket szenvedett fiatal férfi anyja most segítséget kér - olvasható a Blikk oldalán.

Győriek! Nem szoktam segítséget kérni, de egy kétségbe esett Édesanya részére keresek egy helyet, ahol aludhatna! A 18 éves Fiát tegnap Várpalotán súlyos baleset érte, és a Győri Kórházban fekszik kómában! Aki tud, kérem segítsen! Nappal a fia mellett szeretne lenni, csak éjjelre kellene a szoba! Köszönök minden segítséget!” - írta ki az anya egyik ismerőse a Facebookon. 

A hozzászólásokból kiderül, hogy csupán néhány óra kellett hozzá, hogy találjanak szállást az anyukának. 

A másik súlyos sérült 

egy 15 éves lány, aki nyílt lábszárcsonttörést szenvedett.

A veol.hu oldalán az is olvasható, hogy a hinta tulajdonosának minden papírja érvényes volt, és nem először vett részt a Várpalotai Napokon. 

Kucsera Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte, hogy a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

A tragédia miatt a Várpalotai Napok összes további programját törölték.