Sem a választók, sem az ellenzéki pártok nem hisznek a jelöltjükben

Sára Botond Attila alpolgármester FOTÓ ÁLTALÁNOS koszorúzás Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Budapest, 2016. november 7. Sára Botond Attila, Józsefváros alpolgármestere beszédet mond a Paris Match magazin francia-svájci fotóriportere, az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírja, Jean-Pierre Pedrazzini emlékművénél a fővárosi II. János Pál pápa téren 2016. november 7-én. Pedrazzinit 1956 októberében géppisztolysorozat érte, amikor a Köztársaság téren egy sebesült gyermek segítségére sietett, november 7-én a kórházban belehalt sérüléseibe. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A hétvégi józsefvárosi időközi polgármester-választás eredményei arra utalnak, hogy már sem a választók, sem az ellenzéki pártok nem hiszik, hogy a jelöltjük sikeres lehet – mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Az elemző szerint

úgy tűnhetett, hogy nagy az ellenzéki összefogás az időközi választáson, de a végeredményben ez nem tükröződött.

Ugyanakkor a VIII. kerület – ahogy a főváros egésze is – komoly fejlődésen ment át az utóbbi években, és vélhetően ez is szerepet játszott abban, hogy Kocsis Máté volt polgármester jelöltjét választották meg a hétvégén.

Sára Botond Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Sára Botond, a kormánypártok jelöltje nyerte a józsefvárosi időközi polgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett adatok szerint. Az NVI adatai szerint Sára Botondra 8269-en szavaztak (62,85 százalék), Győri Péterre 4787-en (36,39 százalék), Fehérvári Zsolt Istvánra 100-an (0,76 százalék).