Tökéletesen megmutatja a Jobbik álszentségét Vona Gábor

Vágólapra másolva!
Soha senki nem mutatta meg ennyire szuperül, mennyire álszent valójában a Jobbik, mint most maga a pártját csődközeli helyzetbe navigáló expártelnök, aki miután tegnap cikkünk megjelent, négy képet töltött fel közösségi oldalára olaszországi nyaralásáról. A politikus családjával idén tehát luxusutazást csapott, egy éve viszont arról írtak közleményt a pártjában, hogy az éjt nappallá téve robotoló magyarok még egy rövidebb nyaralást sem engedhetnek meg maguknak. Kapufa kapufa hátán.
Vágólapra másolva!

Tegnap megírtuk, hogy a pártját kiadós választási vereségbe, és anyagi csőd közelébe navigáló Vona Gábor, bukott pártelnök Olaszországban, luxuskörülmények között pihente ki ez évi fáradalmait. A Lido di Venezia-i „kiruccanás" pont azért lehet különösen visszás a jobbikosok szemében, mert a politikus vezetésével a Jobbik sosem zárt rosszabb évet, mint most:

  • Belháború. A vesztes választás után megkezdődött a marakodás a párton belüli csoportok között: leszámolások, telefonos lejárató kampányok és etikai eljárások. A vége, mint tudjuk, pártszakadás lett.
  • Állami Számvevőszék bírsága. Tavaly decemberben az ÁSZ rekordösszegre, összesen több mint 660 millió forintra büntette meg a Jobbikot, többek között tiltott pártfinanszírozás miatt. A tartozását azóta sem törlesztette a párt.
  • Szimpatizánsaik átverése. Az erre gyűjtött pénzt teljesen másra verték el, konkrétan a választási győzelemre – ez derült ki Gyöngyösi Márton elnökhelyettes egyik tévés szerepléséből. Mondani sem kell, az "akció" erősen hitelességi és erkölcsi kérdéseket vet fel.
  • Magyar Posta fizetési felszólítása. A Vona vezette Jobbiknak a postát is sikerült magára haragítania, mivel a pártnak 61 millió forint lejárt tartozása van feléjük, mivel nem fizették ki a választási reklámkiadványok kézbesítésének díját. Érkezett is a fizetési felszólítás.
  • Simicska Lajos felfüggesztette az anyagi támogatását. Vona vitte bele a néppártosodásba a Jobbikot, Simicskával lepaktált, aki a választási vereség után angolosan távozott a párt gazdasági hátországából. Kérdés, hogy ideiglenesen-e.
  • Szegények, mint a templom egere. Gyöngyösi Márton így foglalta össze Vona Gábor politikájának eredményét, ugyanabban az interjúban, amelyben elismerte, hogy átverték a szimpatizánsaikat.

Ennyiből is elég könnyű leszűrni,

bőven volt ennél jobb állapotban a baloldalt megcélzó párt. Mennyire érdekli ez a párt egykori első számú vezetőjét? A napsütéses Adriai-tenger partján maximum közepes alára.

Sőt: tegnapi cikkünk megjelenésére totális letámadást indított a Vona család, a közösségi oldalaikra feltöltött képekkel megmutatták a demokráciát nagyítóval kereső magyaroknak, milyen az igazi mediterrán életérzés.

Boss ingpólóban koktélt szürcsölgető Vona főállásban a nép pártján van

Az Origo cikkének kijöttét követően váratlanul ellepték a Facebookot a Vona család „nyúlfarknyi" nyaralásáról készült hangulatképek, így kicsit mindenki Olaszországban érezhette magát. Az expártelnök falán egymást váltogatják a hangulatosabbnál hangulatosabb, olaszosnál olaszosabb képek. Ezek közül személyes kedvencem a Boss ingpólóban a feleségével koktélozgató nép pártján szlogennel kampányoló politikus, aki kaján mosollyal az arcán jelzi, hogy minden nagyon rendben van.

"Egészségetekre" - üzenheti a nép pártján szlogennel kampányoló Vona Gábor Olaszországból Forrás: Facebook

Erre bárki rávághatja, hogy ez mind nagyon szép és jó, de nem két fillér egy Boss-póló, de még egy Aperol Spritz kinézetű koktél sem. Ezeknek a méltatlanul kritikus hangoknak pedig az a válasz, hogy a boltok mindenki számára nyitva vannak, még vasárnap is, így akadály nélkül be lehet ruházni egyszerre akár három ilyen fekete-fehér csíkos pólóra, tessék bemenni vásárolgatni. Nemcsak Vona Gábor, hanem felesége is fontosnak tartotta tudatni, hogy nem rossz hely ez az Olaszország. A politikusfeleség olyan tízpontos videót osztott meg, amelyen gyerekével ugra-bugrált egy játékon, miközben a családapa a háttérből osztotta a jobbnál jobb tanácsokat. A jelenet kapcsán a politikailag kiművelteknek kapásból a nix ugribugri klasszikus ugrik be.

Álszentség: a Jobbik korábban kifogásolta, hogy kevesen nyaralnak a magyarok közül

Miután az egész ország megtudhatta, hogy nem rossz hely ez a Lido di Venezia, érdemes egy kicsit politikai térben is megvizsgálni Vonáék olaszországi kikapcsolódását. Egyrészről a Jobbik az a párt, amelyik a nép pártján szlogennel kampányolt, másrészről a Jobbik az a párt, amelyik korábban kiemelten foglalkozott a magyarok nyaralási szokásaival. Persze, mint most kiderült, csak szóban, pontosabban írásban, Jakab Péter, a párt szóvivője tavaly nyárra időzített egy nyaralásügyi közleményt.

A magyarok is megérdemelnék a pihenést – szól az anyag címe.

A kisemberekért nap mint nap keményen harcba szálló Vona Gábor szavahihető politikusként betű szerint tartotta magát pártja közleményének szellemiségéhez. Jakab Péter nevével fémjelzett írásában kiderült, hogy a Jobbik szerint a magyar családok több mint fele – noha éjt nappallá téve (!!!) robotol – még egy rövidebb nyaralást sem engedhet meg magának.

Jó hír az országnak, hogy az éjt nappallá téve robotoló Vona Gábor Lido di Venezia-i útjával javította a Jobbik statisztikáit. De csak azért, mert ő a nép pártján van.