Csődbe kormányozta a Jobbikot, ezt olasz luxusnyaraláson piheni ki Vona Gábor

Vona Gábor
Ózd, 2018. március 24. A jobbik ózdi utcafórumának résztvevője köszönti Vona Gábor pártelnököt a városi piacon 2018. március 24-én. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Nem könnyű teljesen taccsra vágni egy középpártot, valahol ki kell ilyenkor ereszteni a gőzt. Vona Gábor választása az elit Lido di Veneziára esett. Felesége nem bírta ki, kiposztolt egy tengerparti-napozós képet közösségi oldalára, így ország-világ megtudhatta, hova „ruccant ki” a Jobbikot eladósító pártvezér és családja.
Vágólapra másolva!

A Jobbik bukott elnöke egy kiadós választási vereség után ragyogó politikai érzékkel ország-világ tudomására hozta, milyen jól érzi magát majdnem tanácsadóként a tengerpart mellett. Pontosabban: nem Vona Gábor, hanem a legnagyobb közösségi oldal bűvöletében élő felesége osztotta meg a kétségtelenül sokakat jó érzéssel eltöltő örömhírt.

„Jelezte a Facebook, hogy adjak hírt magamról, mert az emberek keresik az oldalamat. Nyilván” – így kezdte a kirobbanóan nagy sikerű IGENélet nevű női magazin alapítója, korábbi főszerkesztője közösségi oldalán aktuális utazási beszámolóját. Nem jó hír, hogy a politikusfeleség követői kis híján lecsúsztak a Vona család pihenéséről, hiszen mint kiderült, tegnap volt az utolsó napja a nyaralásnak, ma már jönnek haza Magyarországra, oda, ahol „a demokráciát nagyítóval kell keresni”.

– tér ki szomorúan arra, miért is volt „nyúlfarknyi” ez az idő.

Ennyi felvezetés után most már egész biztosan mindenki tudni akarja, hova ruccant ki a Jobbik exelnöke családjával a fáradalmakat kipihenni! De előtte következzék egy kis játék, a kétesélyes fajtából: hova történt a kiruccanás?

  • A.) a remek ritmussal megalakuló helyi Jobbik-csoport megalakulásának örömére a bőnyi panzióba, vagy
  • B.) az olaszországi Lido di Veneziára, ahol a tengerparton luxusszállók, villák sora épült ki.

Vona felesége elárulja a helyes megoldást: B.) azaz a Lido di Veneziára. A Velence partja előtt több kilométer hosszan elnyúló sziget csúcs hangulatos, hiszen a városból csak vaporettokon és kompon közelíthető meg. Emellett eltörpül a tény, hogy a Lidóhoz tartozó Lungomare Marconi tengerparti sétány partján luxusszállók, villák sora épült ki, ahol a nép pártján lévő politikusok, közszereplők, esetleg művészemberek meg tudnak pihenni.

Részben jogosan választott ilyen mesés helyet Vona Gábor, hiszen az elmúlt hónapokban, években minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a korábban középpárti státuszú Jobbikból egy balliberális törpepártot varázsoljon. Ráadásul jelen állás szerint eredményre is vezettek ez irányú, komoly erőfeszítései. Másrészről viszont nem választott jogosan ilyen mesés helyet Vona Gábor, hiszen magasfokon árverték a szavazóikat azzal, hogy az Állami Számvevőszék bírságolása okán a szimpatizánsoktól begyűjtött pénzeket teljesen másra verték el (remélhetőleg nem a Vona család nyaralására), ráadásul a politikus visszavonulása óta gyakorta érkeznek a pártközpontba különböző helyekről fizetési felszólítások, jellemzően több tízmillió forintokról. Bizalmasa, Gyöngyösi Márton, elnökhelyettes a következőképpen foglalta össze Vona politikájának eredményeit a napokban: „a Jobbik most pillanatnyilag olyan helyzetben van, mint a templom egere”.

Sebaj, addig mindenképpen jó a jobbikozás, amíg „nyúlfarknyi” utazásokra van pénz.