Ekkor válhat Magyarország a térség központjává

Tuzson Bence Tuzson Bence - interjú a P+ TV-ben
Tuzson Bence - interjú a P+ TV-ben
Vágólapra másolva!
Az ország és ezen belül a közigazgatás akkor képes jól működni, ha szövetség jön létre az emberek és a kormányzat között – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Tuzson Bence a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton, a szatmári kisváros járási hivatalának alapkőletételén.
Vágólapra másolva!

Tuzson Bence a 365 millió forintos kormányzati támogatással megvalósuló járási hivatal avató ünnepségén elmondta:

Az új közösségi térként is funkcionáló fehérgyarmati kormányhivatal a kormányzat és az emberek közötti párbeszédet teremti meg az ügyintézés mellett – tette hozzá, majd úgy folytatta: A kormányzatnak nem szabad az emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával döntést hoznia, valamint meg kell ismernie az arra adott reakciókat.
Az államtitkár szerint a kapcsolat és szövetség nélkül az ország elszegényedhet.

Alapvető fontosságú, hogy a szövetség erős legyen, hazánk ugyanis csak akkor válhat a térség központjává, ha a népesség, a gazdaság és a kultúra területén előre tud haladni – vélekedett Tuzson.

Tuzson Bence Fotó: Polyak Attila - Origo

Sokat tett a kormány a demográfiai helyzet javítására, "de még sokat kell fejlődnünk a családpolitikában, hogy egyről a kettőre jussunk" – fejtette ki. Az államtitkár jelezte, a gazdaságban olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek elősegítik például a 38 ezres fehérgyarmati térség fejlődését. Fontos továbbá a kultúra megőrzése, amit generációról generációra át kell adni, illetve mindig „újra kell alkotni, újra kell álmodni".

A kormányhivatal megépülésével kapcsolatban a térség fideszes országgyűlési képviselője, Tilki Attila elmondta, a járási hivatal két évig közös épületben volt a polgármesteri hivatallal, az új épületben viszont kényelmesebben tudják a jövőben az ügyfeleket fogadni.