Lejárató kampányba kezdtek a bevándorláspárti erők

Bosznia, migránsok
African-Asian migrants rest in the main park of the North-Western Bosnia town of Velika Kladusa on May 10, 2018. Velika Kladusa, Bosnian town on Bosnia - Croatia border is a gathering point for the migrants before their attempts to illegaly enter EU. Until recently, Bosnia and its mountainous terrain were avoided by migrants travelling from northern Africa, Middle East or Asia, who, despite the closure of EU borders in March 2016, continued to pass through the Balkans. But, since late 2017 Bosnia is facing the passage of hundreds of migrants, becoming a leg of a new "Balkans route." / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
Vágólapra másolva!
Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője szerint az európai parlamenti választási kampányhoz kapcsolódóan próbálják támadni, lejáratni a bevándorlásellenes oldalt - köztük a magyar kormányt - a bevándorláspárti erők.
Vágólapra másolva!

Az elemzőt az M1 csatorna csütörtök reggeli műsorában a portálunkon megjelent cikk kapcsán kérdezték.

Mráz Ágoston Sámuel szerint

az Átlátszó Soros György támogatásával működő portál, amely valójában nem ügyek miatt ír cikkeket, hanem az EP-kampány részeként.

Az elemző azt mondta: a jövő évi EP-választásnak nagy a tétje, akkor dől el, hogyan fog kinézni a 2019 és 2024 közötti uniós bevándorláspolitika.

Úgy véli, többek között a Sargentini-jelentés szavazásakor is kiderült, sokan vannak az EP-ben a bevándorláspártiak, akik ellenfélnek tekintik Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és a többi bevándorlásellenes politikust.

Migránsok Boszniában - Illusztráció Forrás: AFP/Elvis Barukcic

Az elemző szerint a magyar kormányt célzó botránykeltési kísérletek

Az EP-kampányban várhatóan nagy figyelem helyeződik majd Magyarországra - tette hozzá.

Emellett

azzal is próbálkoznak, hogy eltereljék a figyelmet a bevándorlásról.

Ilyen ügy az óraátállítás - mondta Mráz Ágoston Sámuel. A közös európai hadsereg felállításának ügye pedig azt a célt szolgálja, hogy bevándorlásellenesnek tüntessék fel magukat a valójában bevándorláspárti erők - közölte.