Áll a bál Erdélyben Vona látogatása miatt: kiutasítanák a székelyek - videó!

Vona Gábor Székelyudvarhelyen
Vágólapra másolva!
Folyamatosan szivárognak az újabb és újabb videók Vona Gábor marosvásárhelyi és székelyudvarhelyi látogatásáról. A legújabb felvételen a fórum egyik felszólalója megdobálta a Jobbik elnökét, akit arra kért, hogy minél előbb hagyja el Székelyföldet. Elképesztő düh halmozódott fel a székely emberekben az általuk árulónak tekintett politikussal és pártjával szemben. A Jobbik többé nem tényező Erdélyben, Vonát pedig legalább annyira utálják itt, mint Gyurcsány Ferencet. Gyurcsányt, Vona legújabb szövetségesét.
Vágólapra másolva!

Először találkozunk, de nem vagyok boldog, sőt, nem tetszésemet fejezem ki ön iránt – így kezdte felszólalását Vona Gábor erdélyi fórumának egyik résztvevője a Vadhajtások.com nevű Facebook-oldalra feltöltött újabb videón. A felháborodott felszólaló végig emelt hangon beszélt a láthatóan megzavarodott jobbikos elnökhöz. „Te török köcsög, jegyezd meg, hogy nem csak pályát, hanem útirányt is rosszul választottál" – folytatta mondandóját az idősebb székely.

Ezután Vonát nem kívánatosnak nyilvánította Székelyföldön, akinek azt javasolta, hogy húzzon el innen nagyon gyorsan.

„Persona non grata vagy, tűnj el!” – tette hozzá, és saját fórumán megdobálta a szebb napokat látott párt szebb napokat látott elnökét. Beszédét több alkalommal erős taps szakította félbe. Áll a bál Erdélyben az árulónak tartott Vona jelenléte miatt.

Itt tudják megnézni a jelenetet 54:35-től:

Előzmények

Korábban megírtuk, hogy elementáris erejű felháborodás kísérte a Jobbik vezérének marosvásárhelyi útját az erdélyiek körében, erről egy olyan videó került fel a világhálóra, amely valósággal megrengette az internetet. Háromnegyed nap alatt már több mint 200 ezren nézték meg a felvételt. A képsorokon az látható, hogy a megjelent székelyek nem hagyták levegőhöz jutni az egykori radikális, de most már Gyurcsány Ferenc felé forduló pártelnököt, másodpercenként szakították félbe. A meglehetősen kampányszagú látogatásról sejteni lehetett, hogy nem fogja elnyerni a székelyek tetszését, de hogy ilyen közutálatnak örvendjen, ilyen vesszőfutás legyen Vona számára az út, azt feltehetően nem sokan gondolták volna. Vona Gábor ezzel 2004 óta a határon túli magyarok ellen uszító bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc szintjére süllyedt az erdélyiek szemében.

A videót egyébként hétfőn délután törölték a Facebookról. Ez azért különösen furcsa, mert már legalább 350 ezren megnézték, tehát rendkívül népszerű volt. Elképzelhető, hogy a Jobbikhoz kötődő csoportok azt jelentették a Facebooknak, hogy illegális vagy sértő tartalomról van szó.