Szemkilövetőkkel egyezkedik a Jobbik

2018.03.06. 20:23

Morvai Krisztina nyílt levelet írt Varga-Damm Andreának és a jobbikosoknak, akik mostanra már elbagatellizálják a Gyurcsány-éra rendőrterrorjának időszakát - írja a 888.hu.

A Jobbik egykori államfőjelöltjével, Morvai Krisztinával hétfőn közölt interjút a Magyar Idők, melyben az EP-képviselő azt mondta a március 15-ére meghirdetett Békemenet kapcsán, hogy ez lenne az utolsó alkalom – négy évig –, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne. Emiatt ő is ott lesz a Békemeneten.

Erre válaszul egykori párttársa, Varga-Damm a Facebook-oldalán – az akkori időszakot elbagatellizálva – azt írta, hogy "a Fidesz-kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány-kormány alatt."

Morvai Krisztina azonban nem hagyta szó nélkül a Jobbik politikusának szavait, kedden nyílt levelet tett közzé a közösségi oldalán.

"Megdöbbentett tegnapi (március 5.) Facebook-posztod, amelyben bagatellizáltad, sőt eltagadtad a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását, embertelenségét - kezdi Morvai Krsiztinát. Engem akartál megbántani, de igen sok hazafiba rúgtál bele jelképesen, olyanokba is, akik még mindig Jobbik-szavazók, vagyis akiket Te (is) fogsz képviselni az Országgyűlésben" – írja a Jobbik képviselőjelöltjének Morvai, majd így folytatja:

Ők azok, akik 2002 és 2010 között folyamatosan tüntettek a hazaáruló rezsim ellen, s szívták a könnygázt, átélték a rendszeres önkényes előállításokat, a legendás körbezárásokat, a rugdosásokat, gumibotütéseket. S azt is, amikor az elvtársak a legkegyetlenebb formákban mutatták be valódi természetüket: az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójának vérbefojtását."

Morvai szerint, még ha igaz is lenne az, amit Varga-Damm állít, akkor sem lehetne összemosni és egy kalap alá venni a tüntetések jogellenes betiltását és a tüntetéseken elkövetett

tömeges rendőri brutalitást, számos embernek súlyos, maradandó sérülések okozását, a megemlékezőkkel szemben lovasrohamok vezénylését, az ütlegelésüket, rugdosásukat, a kardlapozást, a vízágyút, vagyis azt, hogy egy rezsim brutálisan rátámad a saját népére.

S azt se felejtsük el, hogy az elkövetők illetve felbujtóik azóta sem kértek bocsánatot, sőt kifejezetten helyesnek tartják, amit tettek, függetlenül attól, hogy most éppen az MSZP vagy a DK színeiben kívánnak visszatérni a hatalomba. Egykutyák, s mint az Te is nagyon jól tudod, előbb-utóbb újra Gyurcsány lesz a közös vezetőjük" – írja a független EP-képviselő, aki szerint ezért elkeserítő az a jövőkép, hogy ezeket a kegyetlen hazaárulókat pont a Jobbik kívánja visszasegíteni a kormányba a bizarr koordinált jelöltállítások és egyeztetések útján.

Hogyan lehetséges ez, Andrea? Mi folyik itt? A Jobbik fogja visszasegíteni a hatalomba azt a feketeöves hazaáruló társaságot, akik ellen folyamatosan tüntettünk, a testi épségünket kockáztatva?" – teszi fel a kérdést a Jobbik politikusának.

Morvai Krisztina szerint Varga-Damn Andreának legalább utólag érdemes lenne megismernie azoknak az időknek a valóságát, ami 2010 előtt történt a szocialista kormányok idején, hogy tudja, miért nyilatkozta azt, hogy semmilyen hazafias tüntetés nem lesz négy évig, ha áprilisban az ellenzék győz.

Kérlek, tekintsd meg, olvasd el vagy hallgasd meg a jobbikosok történeteit, s aztán kérj bocsánatot mindazoktól, akik végigélték az általad bagatellizált, sőt tagadott jogtiprásokat, gyalázatos gaztetteket– zárja nyílt levelét Morvai Krisztina, aki az alábbi videó megnézését javasolta a jobbikos képviselőjelöltnek: