Késsel akartak kirabolni egy belvárosi ékszerüzletet - galéria

2018.04.24. 18:51

Egy 30 év körüli férfi próbált meg kirabolni egy ékszerüzletet Budapesten, a Ferenc körúton. Egy késsel ment be az üzletbe közvetlenül nyitás után, és pénzt és ékszereket követelt. Végül információink szerint semmit sem tudott elvinni.

Már a Tompa utcánál, két sarokra látni lehetett a lezárt ékszerüzletet, amit a fél járdát elfoglalva lekerített a rendőrség a szomszédos üzletek hirdetőtábláival, ezekre húzták ki a rendőrségi szalagot. Az üzlet előtt minden járókelő és biciklis lelassított, próbáltak benézni, hátha látnak valamit, de alig lehetett belátni.

A képre kattintva galéria nyílikFotó: Hirling Bálint - Origo

Az elkerített rész egyik sarkában rendőrök álltak, a másikban a nyomozók beszélgettek a történtekről, amíg az ékszerüzletben a helyszínelők fehér ruhában nyomatokat kerestek.

Valaki megpróbált betörni az üzletbe nyitás után. Én olyan tizenegy óra körül vettem észre a rendőröket, azóta itt vannak- mondta egy szomszédos üzletben dolgozó nő. A helyszínen volt egy olyan rendőrautó is, amelyben a rendőrkutyákat szokták szállítani, valószínűleg kutyákkal is kerestették a rablót.

Egy 30-35 év közötti férfi volt, fekete ruhában. Betört az üzletbe, mi úgy tudjuk, hogy nem tudott elvinni semmit- mondta egy másik közeli üzletben dolgozó nő. Időközben egy nagy rendőrségi busz is megérkezett, és elvitte a kint lévő rendőrök nagy részét. A helyszínelők nagy táskákkal, tetőtől talpig fehér kezeslábasban mászkáltak ki-be a boltba. Már a körúti autósok is lelassítottak az üzlet mellett.

A nagyjából 50 méterrel arrébb lévő élelmiszerbolt lehet a kulcs ahhoz, hogy elfogják a férfit. Bejöttek hozzánk a rendőrök, és megnézték a kameráink felvételeit. Valószínűleg el is fogják vinni őket, mivel a környéken csak nekünk vannak kameráink"- mondta az boltban dolgozó nő.

Késsel ment be egy férfi az üzletbe, szeretett volna elvinni egy kis pénzt meg ékszert"- mondta egy közeli szórakozóhelyen dolgozó férfi.

Az ismeretlen férfi feltehetően a Boráros tér felől jött az ékszerboltba, és arra felé is ment el.