Pótlóbusz jár a gödöllői HÉV egy szakaszán a hétvégén

2018.06.07. 11:39

Pótlóbusz jár a H8-as HÉV Cinkota és Gödöllő közötti szakaszán a hétvégén - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön.

A közlemény szerint a H8-as HÉV csak az Örs vezér tere és Cinkota között közlekedik június 9-én és június 10-én karbantartási munkálatok miatt.

A H8E és a H8Y jelzésű pótlóbuszok a 3-as főút mentén haladnak, Mogyoródra és Szilasligetre nem térnek be. Az utasok a kistarcsai kórházhoz a H8E, az Auchan Ligethez pedig a H8Y jelzésű járattal juthatnak el, a pótlóbuszok többnyire a 992-es autóbusz megállóiban állnak meg.

Mogyoród és Szentjakab között a H8SZ jelzésű igényvezérelt pótlóbuszjárattal lehet majd utazni. Ez azt jelenti, hogy a járat csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény van. Az utazási szándékot a +36/20-459-9458-as telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Ha regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon.

A Budapesten kívüli szakaszon a HÉV-menetjegyek érvényesek, és ezek átszállásra jogosítanak az egyik pótlóbuszról a másikra.