Egyre nagyobb Magyarország és Csungking kereskedelme

2018.07.10. 16:09

Liu Guiping, a kínai metropolisz, Csungking alpolgármestere a gazdasági és kulturális kapcsolatok további bővítéséről tárgyalt Magyarországon.

A kínai Csungking alpolgármestere, Liu Guiping a gazdasági és kulturális kapcsolatok további bővítéséről tárgyalt Magyarországon. A látogatás egyik apropóját az augusztus 22. és 25. között Csungkingban megrendezésre kerülő Smart China Expo nevű technológiai vásár adta, amelyen számos magyar vállalat is képviselteti magát. 

Magyarországon tárgyalt a kínai metropolisz alpolgármestereForrás: Origo

Egyre nagyobb a kereskedelem volumene

A 33 milliós Csungking 2010-ben létesített Pest megyével testvérkapcsolatot, 2017-ben a tartomány és Magyarország kereskedelmi forgalma már 180 millió dollárt tett ki, ami jelentős előrelépés a korábbi, sokkal alacsonyabb mutatókhoz képest. Az utóbbi évben pedig több mint 10 százalékos növekedés volt a kereskedelemben – mondta az Origo kérdésére az alpolgármester. 

Liu Guiping a Demokratának elmondta, hogy Csungking tartomány vezetői messzemenően elégedettek a csungkingi magyar főkonzulátus munkájával, és örömmel tölti el őket, hogy Magyarország részéről komoly szándék mutatkozik a délnyugat-kínai tartományjogú várossal való kapcsolatok fejlesztésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK