Budapesten, a XII. kerületben nyílik meg a második Ízlelő családbarát étterem. Magyarország első, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató étterme tíz éve működik sikeresen Szekszárdon,  év végén a már bevált koncepciót adoptálva a fővárosban is elérhető lesz az ínyenc színfolt.

A szekszárdi Ízlelő sikere után döntött úgy az éttermet üzemeltető Kék Madár Alapítvány vezetősége, hogy a fővárosban is társadalmi vállalkozást indítanak, ahol magas színvonalú, igényes szolgáltatást nyújtanak kizárólag akadályozott emberek foglalkoztatásával.

Magyarország első, ezzel a különleges koncepcióval működő étterme mára Szekszárd egyik legkedveltebb és stabilan működő vendéglátóegysége lett.

Forrás: Ízlelő étterem

Az új Ízlelő néhány hónap múlva, a XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat épületében nyílik meg, a fővárosi egység a szekszárdi étterem „nagytestvéreként", a már bevált koncepció alapján fog üzemelni. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak majd a vendégtérben és a konyhán egyaránt. Minőségi alapanyagokból készült menüsorokkal, exkluzív és családbarát beltérrel várják a vendégeket.

Óriási lehetőség számunkra a fővárosi étterem megnyitása. Családbarát helyünkkel szeretnénk a mindennapokban is megmutatni, hogy a fogyatékossággal élők legalább olyan sokfélék és sokszínűek, mint a többségi társadalom tagjai. Azt gondolom, hogy az a koncepció, amit Szekszárdon kialakítottunk, a belbudai helyszínen is remekül tud majd működni. Minden munkatásunkkal azon leszünk, hogy elnyerjük vendégeink bizalmát és egy szerethető találkozási és gasztronómiai pont legyünk a főváros életében" – mondta Mészáros Andrea, az Ízlelő éttermet működtető Kék Madár Alapítvány ügyvezetője.

 A napokban elindult a toborzás a XII. kerültben nyíló Ízlelő étterembe. A budapesti Ízlelő étterembe fogyatékos, megváltozott munkaképességű szakácsok, konyhai kisegítők és felszolgálók jelentkezését várják - írták a közleményükben. További információ a Hegyvidéki Ízlelő Facebook-oldalán.