Péntekre is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

2018.08.02. 16:48

Augusztus első hétvégéjén is sok napsütés várható, csak elszórtan lehetnek záporok. A kánikula is folytatódik, jellemzően 30 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok.

Péntekre a hőség miatt ismét az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, de ugyanakkor néhány nyugati, délnyugati megyében heves zivatarra, felhőszakadásra is figyelmeztet az OMSZ.

Az előrejelzés szerint pénteken napközben nagyrészt gomolyfelhős, napos időre lehet számítani.

Észak-Kelet kivételével záporral, zivatarral is számolni kell, néha viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet 18-23, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között alakul.

Továbbra is hőség várhatóForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szombaton többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet, de napközben 30-34 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is gyengén felhős, napos időre lehet számítani, de az északi megyékben több lehet a gomolyfelhő. Az ország északi felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar, itt a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet 18-23, a maximumhőmérséklet 30-34 fok között valószínű.

Újabb rekord dőlt meg

Augusztus elsején is megdőlt a budapesti legmagasabb minimumhőmérséklet rekordja.

Mostanáig augusztus elsején 1948-ban volt a legenyhébb idő, akkor Gellérthegy állomáson 24 fokot mértek. Szerdán viszont a Lágymányos állomáson mindössze 24,5 fokig hűlt a levegő, így ez lett az új napi rekord.

A fővárosi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord hétfőn és kedden is megdőlt.