Az MSZP-ből a válságát élő LMP-be átigazolt, egyéniben még sosem nyert, volt párttársai szerint megbízhatatlan és felszínes: a legutóbb a miniszterelnök lányának utazásáról szándékosan hazudó Demeter Márta furcsa karrierjének járt utána a Figyelő.

Demeter 35 éves politológus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem biztonságpolitikai szakára járt, de diplomát nem szerzett. Viszont a honvédség iránt mindig is vonzódott. Volt elvtársai az MSZP-ben, akikkel 2010-2017-ig dolgozott együtt 

felszínességére és megbízhatatlanságára emlékeznek.

- a Figyelő cikke szerint.

A képviselőasszonyt ismerők szerint nem igazán szokta beleásni magát bármibe is. Erre a mentalitásra utal legutóbbi hazugsága is, hogy a miniszterelnök lányát vizionálta egy katonai szállítógépre, miközben csak névrokonságról volt szó, és nem Orbán Viktor lánya utazott Ciprusról Magyarországra honvédségi repülővel, hanem egy katonatiszt, Orbán Flóra nevű kétéves kislánya. Ráadásul, amikor lelepleződött, és kiderült az igazság, Demeter csak tovább hajtogatta a hazugságait, nem tudott leállni az álhír-gyártással.

Demeter MártaFotó: Tuba Zoltán - Origo

Emlékezetes kudarca, hogy a 2010-es önkormányzati választáson csúnyán kikapott a fideszes ellenfelétől, majd egy évvel későbbi időközi választáson sem sikerült nyernie. Vigaszdíjként egy külsős szocialista bizottsági szerepet kapott. Az MSZP-s Tóth Csaba azonban megvált Demetertől, kitette a helyi szervezetből. Személyes kapcsolatainak köszönhetően aztán bekerült a párt országos elnökségébe. Az akkori pártelnök, miniszterelnök-jelölt a „fiatalítás jegyében” befutó helyet biztosított számára az Összefogás országgyűlési pártlistáján.

A fiatal képviselőnő azonban, ahogy Tóthtal, úgy másik mentorával, Mesterházy Attilával is összerúgta a port.

A 2016-os elnökválasztás előtt viszont rosszak lehettek a megérzései, mert Harangozó Tamás jelöltsége mellett állt ki, de Molnár Gyula lett végül a párt vezetője. Demeter szénája rosszul állt, előre látható volt, hogy a 2018-as országgyűlési választáson nem fog egyéni körzetet kapni, de a pártlistán sem szerepel majd jó helyen. Emiatt hagyhatta ott 2017-ben a pártot, de először úgy tűnt, a balra tolódó Jobbikba ül át. A pletykákat az is alátámasztotta, hogy egyik napról a másikra a legtöbbet szereplő politikus lett a Magyar Nemzet hasábjain és a Hír Tv-ben.

Végül az LMP-be ült át, ahol a legfontosabb célja az volt, hogy jó helyet harcoljon ki magának a tavaszi országgyűlési választásra.

Egyéniben ugyanis nem sok esélye volt Kőbányán, ahol volt párttársa, Burány Sándor is indult. Demeter végül csúfosan leszerepelt, negyedik lett, de ez nem zavarta, hiszen listáról újra bekerült a parlamentbe. A frakció még a honvédelmi bizottságba is delegálta, ahol alelnök lett.

Az LMP eleinte nem kedvelte a - ahogy a cikk fogalmaz - kívül zöld, belül vörös Demetert, kétszer vissza is utasították a pártba való felvételét, majd ugyanez a tagság társelnöknek választotta. A Figyelő megjegyzi, hogy Demeter pályafutása során dolgozott önkormányzatnál, parlamenti bizottsági alelnökként, országgyűlési képviselőként, jelenleg pedig társelnökként, de mindezt úgy, hogy a szavazók sosem tüntették ki bizalmukkal. Azt, hogy az eddig összeharácsolt politikai karrierjében a szerencse vagy a tehetség volt a döntő, mindenki döntse el maga – jegyzi meg a cikk szerzője.