Megemelt kormányzati támogatás a Maccabi Európa Játékok megrendezésére

Maccabi Európa Játékok sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Megemelt kormányzati támogatást kapott a Maccabi Európa Játékok – írja közleményében a szervező EMG 2019 Sport Kft. Az eseményt 2019. július 29. és augusztus 7. között Magyarországon rendezik, a többletköltségek fedezésére a kormány a Maccabi Európa Játékok előkészítéséhez, megszervezéséhez és lebonyolításához nyújtott támogatást 2,855 milliárd forinttal megemelte.
Vágólapra másolva!

2019. július 29. és augusztus 7. között Magyarországon, Budapesten rendezik a 90 éves hagyományokkal rendelkező Maccabi Európai Játékokat.

Közel 3000, a zsidó közösséghez kötődő sportoló érkezik több mint 30 országból,

a szervezők meghívására még a tengerentúlról is, hogy 29 sportágban összemérje erejét – írja a közlemény.

A Maccabi Európa Játékok nemcsak sport-, hanem kulturális, közösségi és vallási rendezvény is. Öröm és büszkeség a szervezők és a magyar zsidó közösség számára, hogy Európa és a világ számára megmutathatja arcát, történelmét, virágzó kulturális életét, sportolóit.

Magyarország történetének legnagyobb felnőtt multisport eseményének rendezési jogát 2015-ben Bázellel versengve nyerték el a szervezők, a Maccabi VAC sportegyesület, a MAZSIHISZ és az MTK Budapest.

Magyarország Kormánya, mint jelentős nemzetközi sporteseményt, és a jövő év legnagyobb európai zsidó kulturális eseményét, teljes körű támogatásáról biztosította a Játékok megrendezését.

Az eredeti tervek szerint a Játékok idejére elkészült volna a rendezvény központi helyszínének otthont adó Kerepesi Úti Sportpark.

A Maccabi Európa Játékok sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás Fotó: Polyák Attila - Origo

A beruházás azonban későbbi időpontra valósul meg, így a szervezők új helyszíneken, már meglévő budapesti világszínvonalú sportlétesítményekben rendezik meg a Játékokat. A helyszínek megváltozása, az új helyszíneken a Játékok lebonyolítása, az összetettebb logisztika feladatok megoldása szervezési, rendezési többletköltségekkel járnak. A Játékok szervezőinek kezdeményezésére a Kormány a Maccabi Európa Játékok előkészítéséhez, megszervezéséhez

és lebonyolításához nyújtott támogatást 2,855 milliárd forinttal megemelte

– zárul a közlemény.