Újabb kilencmilliárd forintot fordítanak a határon túli óvodákra

Grezsa István kormánybiztos politikus SZEMÉLY
Nagymegyer, 2017. október 13. Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa a felvidéki magyar polgármesterek és képviselők VII. Önkormányzati Szabadegyetemén Nagymegyeren 2017. október 13-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Újabb 9,048 milliárd forintos támogatást fordítanak a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra - közölte Grezsa István, a program koordinálásáért felelős miniszteri biztos.
Vágólapra másolva!

Grezsa István elmondta, a 2016 novembere óta zajló fejlesztési program harmadik üteme 2021 decemberében zárul.

Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A miniszteri biztos reményét fejezte ki, hogy a külhoni óvodafejlesztési program változásokat hoz a Kárpát-medence azon intézményeiben, ahova magyar gyerekek járnak.

Az óvodafejlesztési program

1665 intézményt érint,

ezekbe a program kezdetekor 48 ezer magyar gyermek járt. Számuk azonban folyamatosan nő, és a kormány reményei szerint - a demográfiai helyzet és az elvándorlás ellenére is - 2021-re eléri a 60 ezret.

Az első két ütemben 150 új intézmény épül és 450-et újítottak fel; 12 esetben az alapkőletétel is megtörtént. Ezen kívül mind az 1664 intézménybe fejlesztőcsomagot is eljuttattak - tette hozzá.