Uszító nézeteket valló politikusok is vandálkodtak a csőcselék szerda esti, budapesti megmozdulásain. Ezúttal a Momentum nevű viccpárt és a balliberálissá lett antiszemita Jobbik politikusai játszottak forradalmárokat a főváros utcáin. A kormánybuktatás persze most sem jött össze nekik.

A Momentum buzizó, zsidózó és cigányozó politikusa ismét akcióba lépett

Idén februárban az Origo hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, amelyen Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke, aki a viccpárt parlamenti országos listáján a 8. helyen szerepelt, Baranya 1-es választókörzetében pedig egyéni képviselőjelölt volt, minősíthetetlen stílusban beszélt a melegekről és a zsidó, illetve roma származású honfitársainkról.

Nemes egyebek között azt fejtegette a 2010-ben készült hangfelvételen, hogy a „buzik" megdobálása bőven belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Bár utcakővel „picikét durvának" tart egy ilyen akciót, de „ha tojással, záptojással vagy vajsavval töltött tojással történik a dolog, már semmi kivetnivalót nem lát benne". Azt is kijelentette, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus, pedig igény lenne rá.

„Pláne, hogy a cionizmus csak azért nem büntetendő, mert a zsidók kilobbizták az ENSZ-ben" - tette hozzá.

A politikus később megerősítette, hogy ő hallható a felvételen.

Nemes Balázs szerda este a balliberális pártok, a Soros-egyetem genderaktivistái, a Jobbik és az ellenzéki fake news média alkotta bizarr koalíció által szervezett rendbontás során, a kezében egy füstölő tárggyal, vélhetően füstbombával próbált meg kormányt buktatni, de ezúttal sem jött össze neki a dolog.

A momentumos aktivistát az index buktatta le véletlenül a képgalériájában.

Ahogy az Origo beszámolt róla, az éjszaka ismeretlenek egy fél téglával beverték a szegedi Fidesz irodájának a bejáratát.

A momentumos politikus a közösségi oldalán megosztotta a bejegyzést, amihez azt fűzte hozzá, hogy „elmélkedő kedvében van" – azaz – vélhetően – hasonló akcióra készül ő is, hiszen nem áll tőle távol a másként gondolkodókkal szembeni erőszakos fellépés.

A jobbikos Stummer János is forradalmárt játszott

Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a balliberálissá váló párt budapesti elnöke és újabban országos alelnöke is.

A politikusnak idáig nem voltak látványos akciói, leszámítva azt, hogy ő hívta fel a figyelmet a Jobbik parlamenti gyakornoki programjának a prostitúciós jellegére, amivel amúgy nem ért egyet.

Szerda este, a Kossuth téren azonban úgy gondolta, kell csinálnia valamit annak érdekében, hogy berobbanjon a köztudatba.

A közösségi oldala alapján ő is hergelte a többségében anarchista, szélsőbaloldali politikai aktivistákat.