Hollik: Magyarország egy jogállam

Vágólapra másolva!
Hollik István kormányszóvivő a Heti Tv Pirkadat című műsorában többek között az elmúlt napok tüntetése kapcsán kommentálta a politikai napilapok főbb cikkeit.
Vágólapra másolva!

A csütörötkön lezajlott tüntetés kapcsán, az ellenzéki Népszava a címlapján a következő szöveggel jelent meg: Nem kérnek a rabságból. A kormányszóvivő ezt úgy kommentálta, a kormány sem kér a rabságból. Véleménye szerint amit az ellenzék állít a Munka Törvénykönyve módosítása kapcsán, az egyszerűen hazugság.

Mindez azt a célt szolgálja, hogy ha valaki többet akar dolgozni azért, hogy többet kereshessen, az meg tudja mostantól kezdve tenni. Ám mindezt csak önkéntes alapon, hiszen a munkavállaló hozzájárulása kell hozzá.

A szintén az ellenzék által emlegetett három év kapcsán is azt jegyezte meg Hollik István, hogy most is az lesz, hogy a munkavállaló részére a munkáltató, a túlórák elvégzése után a hónap végén számfejti és kifizeti az arra járó pénzösszeget.

Ez azért is állhat a vállalkozások érdekében, mert így már sokkal hosszabb távra képesek tervezni. A módosítás kapcsán azt is megjegyezte a politikus, hogy ma Magyarországon a munkavállalók diktálnak, miután több munkahely van, mint amennyi munkavállaló, azaz a munkáltatónak éppen nem az lesz az érdeke, hogy kizsigerelje a dolgozóját, hanem éppen az, hogy magas bérekkel próbálja meg magánál tartani őket.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.