Külföldi provokátorok is részt vettek a tüntetéseken

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ füst kormányellenes tüntetés SZEMÉLY tüntető Budapest, 2018. december 17.
Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálók az MTVA Kunigunda utcai székházánál 2018. december 17-én.
MTI/Mohai Balázs
Budapest, 2018. december 17. Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálók az MTVA Kunigunda utcai székházánál 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Kiszelly Zoltán politológus szerint a múlt szerda óta tartó tüntetéseken a korábbiakhoz képest új elem, hogy külföldi provokátorok is megjelentek, és felhívta a figyelmet arra is, hogy politikusok – mint a Momentum elnöke, aki füstgyertyát dobott a rendőrök felé – is elfogadják vagy tolerálják az erőszakot.
Vágólapra másolva!

Kiszelly Zoltánt szerdán az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint

Külföldi provokátorok is megjelentek Forrás: MTI/Mohai Balázs

Azt mondta, hogy 2006-ban az akkori tüntetéseken a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) erőszakkal lépett fel a tüntetőkkel szemben, azonosító nélküli rendőrök úgynevezett viperát, teleszkópos acélbotot használtak, míg 2010 után a rendőrség békésen oszlatta fel azokat a tüntetéseket, amelyek túlléptek a megengedett a határokon.

Kiszelly Zoltán úgy vélekedett, hogy illogikus az ellenzék kialakuló összefogása, mert a jövő évi európai parlamenti választás egyfordulós, listás, arányos, ezért az lenne az érdekük, hogy megkülönböztethetőek legyenek a pártok.

Hozzáfűzte azt is, hogy ha a „sminkszoba-koalíció” tartós lesz, akkor közös listán indulnak, tehát az LMP-s és jobbikos jelöltek DK-sokkal együtt szerepelnek majd.