Rajtakapták a tolvaj rakodómunkásokat a reptéren

2018.12.20. 11:17

A rendőrök közbelépésének köszönhetően a rakodómunkások nem tudták ellopni a kiszemelt bőröndből az értékeket. Összesen 150 ezer forintnak megfelelő pénzt és egy luxuskarórát akartak ellopni a poggyászból – írja honlapján a rendőrség.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást két férfival szemben. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren rakodómunkásként dolgozó férfiak szerda este a londoni járat rakodását végezték. Az egyik munkás kinyitott egy poggyászként feladott bőröndöt, és értékek után kutatva az abban lévő papírborítékot feltépte. Összesen 150 ezer forint értékű valutát talált benne, ezért a bőröndöt tartalmával együtt félretette, hogy egy későbbi időpontban a pénzt ellopja. Eközben a gép rakterének ajtajánál társa figyeléssel segítette őt.

A félretett csomag kifosztását az RRI nyomozóinak közbelépése meghiúsította. A helyszíni szemlénél kiderült, hogy a bőröndben a készpénzen túl egy luxuskaróra is volt, így a veszélyeztetett érték több mint 350 ezer forint.

IllusztrációForrás: AFP/Sebastian Willnow

A rendőrök a két férfit elfogták, majd előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozás alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Az RRI a repülőtéren folyamatosan tart vagyonvédelmi akciókat. A rendőrség azt tanácsolja a légi közlekedést választó utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban.

Az értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni.