Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Karácsony Gergely mindenkit becsapott a Pillangó parkkal

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely zuglói polgármester mindenkit becsapott a Pillangó park-beruházással - mondta Rozgonyi Zoltán a Fidesz-KDNP zuglói frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A XIV. kerület alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy

a zuglói beruházásokban összességében több fát vágtak ki, mint a Liget projektben, és az utcai fasorok pótlása több évtizedig is eltarthat.

Megjegyezte azt is, hogy Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester az elmúlt öt évben több fát ültetett Zuglóban, mint Karácsony Gergely, aki most az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje.

A Pillangó parki beruházásról szólva azt mondta, hogy az „háromszoros túlárazással" újul meg, mert a költségek 250 millió forintról 680 millió forintra nőttek.

Karácsony Gergely közösségi tervezést ígért, de aztán semmibe vette az emberek véleményét, „összevissza módosítgatta a terveket", és végül mindenkit becsapott a beruházással

- mondta.

Becsapta azokat, akiknek több zöldfelületet ígért, becsapta a képviselő-testületet, amikor a költségekről beszélt, és becsapta az ott élőket is, akik egészen másképp képzelték el parkjuk jövőjét - tette hozzá. Szerinte a zuglói Pillangó park egy tipikus szocialista nagyberuházássá vált, ahol a térkő mennyisége fontosabbá vált, mint az emberek véleménye.

A zuglói képviselő-testület Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely alkalmatlanságáról árulkodik, hogy polgármestersége idején egyetlen új érdemi közterület-fejlesztésbe kezdett bele a zuglói önkormányzat, de ez a beruházás is botrányoktól hangos.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Karácsony épp egy hete bukott le egy újabb hazugsággal

Korábban megírtuk, hogy a parkolási botránnyal csúnyán megégett, és még Gyurcsány Ferenc által is megalázott Karácsony csak szavakban az átláthatóság élharcosa, és amikor a saját maga által vezetett kerület gyalázatos pénzügyeiről kellene beszámolnia, akkor valahogy visszafogottá válik, és kevésbé közlékeny.

Zsigmond Barna Pál, a budapesti Fidesz szóvivője erre hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján, és elmondta, hogy bírósághoz fordulnak, mivel a zuglói Fidesz több alkalommal is adatigénylést nyújtott be. Például a kifizetetlen számlákról és a kintlévőségekről, Karácsony Gergely azonban mindent megtett, hogy elfedje a rossz gazdálkodást, és a május elején benyújtott adatigényléseket sem válaszolta meg érdemben.

Karácsony azt nyilatkozta ennek kapcsán, hogy a zuglói Fidesznek egyetlen adatigénylése sem érkezett a zuglói önkormányzathoz.

A probléma csak annyi, hogy a dokumentumok nemcsak az adatigénylést bizonyítják, de kiderül az is, hogy Karácsony aláírt dokumentumokkal reagált a közadatigénylésekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről