Lovat is kötött már az autója után a balotaszállási állatkínzó

Vágólapra másolva!
Egy balotaszállási asszony halálra kínozta a kutyáját, mert az megijedt a vihartól és elszökött. Amikor számon kérték a tettéért, nem értette, hogy ezzel miért követne el bűncselekményt, sőt, még azt is elárulta, hogy korábban lovat is kötött az autója után – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Egy férfi állította meg H. Balázsné autóját hétfő délután, mert egy bálamadzaggal volt a kocsija után kötve egy kutya. Mire a férfi utolérte,

az állat már félholtan feküdt, levegő után kapkodott, a mancsaiból pedig ömlött vér.

A Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány egyik önkéntese az eset után nagyjából két órával ért a helyszínre, addig az asszony elásta a kutyát.

– mondta a Blikknek az alapítvány egyik munkatársa. Kiderült, hogy a kutya három nappal korábban menekült el otthonról a vihar elől, ez volt a veszte.

Az asszony hétfőn megtalálta, és azzal büntette, hogy hazáig húzta a kocsijával.

– mondta az állatvédő.

A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást az asszony ellen, akit egyelőre nem vettek őrizetbe.

Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője szerint három dolog bevezetésével lehetne javítani az itthon kialakult helyzeten. Először is, már gyerekkorban kellene állatvédelemet tanítani, másodszor elmondta, hogy Ausztriában a kutyajogosítvány bevezetésén dolgoznak, hogy kiszűrjék azokat, akik alkalmatlanok az állattartásra,

harmadszor pedig a jogszabályokat kellene módosítani, az állatkínzóknak letöltendő börtönbüntetést kellene kapniuk.