Vádlott is lehet Márki-Zay felesége

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely
Márki-Zay Péter, a sánta kutya
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is megírta, döbbenetes vallomást tett a bíróságon a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter felesége. Kiderült, hogy bár az újszülötteknek a vérzékenység megelőzésére kötelezően K-vitamint kell kapniuk, Márki-Zayné Vincze Felícia nyolcadik éve úgy vezet le otthonszüléseket, hogy nem ismeri ezeket az irányelveket. Egyelőre Márki-Zayné Vincze Felíciát csak tanúként hallgatta ki a bíróság, de akár vádlott is lehet belőle.
Vágólapra másolva!

Az Origo is részletesen beszámolt arról a botrányról, amelyben kiderült, hogy Márki-Zay Péter felesége miatt halt meg egy újszülött, sőt egy másik halálesethez is köthető. Ennek oka, hogy a Márki-Zayné Vincze Felícia nem adott be K-vitamint a kisbabáknak a születésük után.

Ezért halt meg a hírhedten oltásellenes szülők kisfia.

Ráadásul kiderült, hogy a politikus felesége érintett egy másik hírhedt ügyben, az úgynevezett "fényevő szülők" perében is.

Ott is meghalt egy kisgyerek.

A Ripost azt írja, hogy Márki-Zay Péter és neje, Márki-Zayné Vincze Felícia a tudományos állásponttal szembehelyezkedő oltás- és vitaminellenes "egészségügyi szekta" tagjai, de legalábbis ezekkel azonos nézeteket vallanak és terjesztenek.

Márpedig ezek a nézetek közvetve vagy közvetlenül ezúttal egy alig néhány hónapos kisfiú halálát okozták.

A lap azt írja, hogy egyelőre Márki-Zay feleségét még csak tanúként hallgatta meg a bíróság. Azonban ez könnyen változhat.

Miután kiderült a tárgyaláson, hogy a Márki-Zaynét kihallgató bíró már figyelmeztette a politikus nejét,

Ma még nem tudni, hogy a szülők elleni büntetőperben tényleg bővül-e a vádlottak köre, és a kötelező K-vitamin beadását megkerülő politikusfeleség, illetve a korábban Márki-Zay által irányított zavaros egészségügyi vállalkozás büntetőjogi megítélése mi lesz.