Karácsony Gergely már megint elmenekült a kérdések elől

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. október 1. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt az idősek világnapja alkalmából, Könyöradomány helyett érdemi megbecsülést az időseknek címmel tartott sajtótájékoztatóján a belvárosi Széchenyi téren 2019. október 1-jén. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely ahelyett, hogy válaszolt volna az elmúlt napok botrányos ügyeire, inkább megpróbált cirkuszt csinálni a TV2 épülete előtt. A teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelöltet, bár egy nappal ezelőtt megígérte, hogy válaszolni fog az őszödi beszédével kapcsolatos és az újpesti jelöltjük rasszista botrányára vonatkozó kérdéseinkre, nem lehetett kérdezni. A Zuglóban megbukott Karácsony valósággal menekül a kínos kérdések elől. De arról sem beszél nyíltan, amiről elvileg akart: a tájékoztatón nem tudtuk meg, hogy pontosan mi történt a szexuális zaklatással vádolt újbudai DK-s jelölt László Imre ügyében. 
Vágólapra másolva!

Megint elmenekült a valódi kérdések elől Karácsony Gergely, az ellenzék teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelöltje egy eredetileg sajtótájékoztatónak meghirdetett eseményen. A balliberális politikusok azért gyűltek össze, hogy egy petíciót adjanak át a TV2-nek, és cirkuszoljanak egy kicsit.

A TV2 Tények című hírműsora kedden este mutatta be az interjút, amiben László Imre újbudai ellenzéki polgármesterjelöltet egykori beosztottja, egy orvosnő szexuális zaklatással vádolta.

László Imre hosszú időn át elérhetetlen volt mindenki számára, semmilyen megkeresésre nem reagált.

Ezek után a sajtótájékoztatón, ahol azt próbálták állítani, hogy a vádak nem igazak, megjelent.

Azonban konkrét állításokat nem ismerhettünk meg arról, hogy a DK, Karácsony és az újbudai ellenzéki polgármesterjelölt szerint mi történt. László Imre egyetlen kérdésre sem válaszolt.

László Imre szexuálisan zaklatta beosztottját, egy orvosnőt

Mint arról beszámoltunk, egy orvosnő arról beszélt az Origónak és a Tényeknek, hogy László Imre, az ellenzék jelenlegi, újbudai polgármesterjelöltje többször is szexuálisan zaklatta 2012 környékén. A DK-s politikus ekkoriban a Swiss Medical Services Kft. nevű magánklinika orvos-igazgatója volt, a nő pedig beosztottjaként, orvosként dolgozott. Egyik alkalommal, amikor szerette volna felvenni a fizetését a klinika központi részlegén, László behívatta az ügyvezetővel közösen használt szobájába.

Lehúzta a sliccét, elővette a nemi szervét, és kérte, hogy simogassam meg. Teljesen le voltam döbbenve, szóhoz sem tudtam jutni

- mesélte a mai napig sokkhatás alatt lévő asszony, hozzátéve, hogy a DK-s politikus amellett, hogy megalázta, vissza is élt a hatalmával, hiszen arra utalgatott, hogy ő a klinika orvos-igazgatója.

Később, egy novemberi megbeszélés alatt, amikor egyedül maradtak egy szobában, László Imre kulcsra zárta az ajtót, és azonnal rátámadt, az asztalán akarta megerőszakolni. Mivel az asszony nem hagyta magát, így tettlegességig fajultak a dolgok: miután a DK-s politikus közeledett feléje, erősen meglökte, aki így az üvegajtónak esett. Ha ez betört volna, akkor László nagy valószínűség szerint leesett volna az első emeletről. Az orvosnő hét évvel a történtek után úgy vélekedik, szörnyű lenne, ha László megnyerné a polgármester-választást a XI. kerületben.

Karácsony megint elmenekült

A tájékoztató végén, miután a TV2 jogi munkatársa átvette a petíciót, szerettük volna a kérdéseinket feltenni Karácsonynak az újbudai polgármesterjelölt szexuális zaklatási ügye mellett a kiszivárgott őszödi beszédével, Szabó Balázs újpesti ellenzéki jelölt rasszista ügyével és zuglói alpolgármestere fényképével kapcsolatban is, amelyen egymillió forintot lobogtat.

Karácsony gyorsan megpróbálta elhagyni a helyszínt,

de annyit sikerült megtudnunk tőle, hogy beszélt az alpolgármesterével, aki azt állítja, a kiszivárgott kép hamis, és ezért állítólag feljelentést tesz.

Mint megírtuk, Karácsony Gergely DK-s, Gyurcsányék által Zugló nyakára erőltetett polgármester-helyettese, Horváth Zsolt provokatív módon 1 millió forint készpénzt mutogat a közösségi oldalra feltett fényképen, tulajdonképpen „ráz" a gyanútlan felhasználók képébe.

Éppen annyit, amennyi – a többször megerősített információk szerint – a zuglói parkolásból naponta(!) hiányzó összeg.

Az üzenet egyértelmű: „1 milla nálunk landolt!"

Karácsony Gergely erre sem volt hajlandó válaszolni.

Karácsony Gergely menekült a kérdések elől Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Hétfőn is menekült Karácsony

Nem ez az első alkalom, hogy Karácsony menekül a valós kérdések elől. A Hír TV riportere még hétfőn arra lett volna kíváncsi, hogy a Párbeszéd ülésein gyakorta beszélnek-e úgy a szocialistákról, mint ahogy az a kiszivárgott hangfelvételen hallható. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt válasz helyett inkább a mellékhelyiség felé vette az irányt.

Kedden már úgy tett Karácsony, mint aki nagyon megsértődött. Hosszas magyarázkodásba fogott, többek között arról, hogy nem is a WC-be menekült, hanem az alagsorba. A végén teljesen belebonyolódott a (saját szavával) "budi" témába. Közben azt is elismerte, hogy, ha el kell mennie valahova, akkor menekülni szokott.

A szerdai tájékoztatón arra sem kaptunk választ, hogy miért tesznek egymással szöges ellentétben lévő állításokat a kiszivárgott hanganyaggal kapcsolatban a Párbeszéd politikusai. Mindezzel kapcsolatban egy videó-összeállítás jelent meg arról, hogyan beszéltek összevissza az elmúlt napokban arról a párbeszédesek, hogy hol és ki készíthette azt a felvételt, ami múlt csütörtökön szivárgott ki. A videóból világosan kiderült, hogy Karácsony Gergelyék még arra is alkalmatlanok, hogy egyenesen megválaszoljanak egy kérdést.

Miért kritizálta szövetségeseit Karácsony?

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely, bár elismerte, hogy valóban ő hallható a múlt csütörtökön kiszivárgott felvételen, arra továbbra sem ad magyarázatot, miért kritizálta keményen saját szövetségeseit. Azzal kapcsolatban sem látunk továbbra sem tisztán, hogy a kiszivárgott felvétel az utcán, vagy a Párbeszéd elnökségi ülésén készült-e.

Karácsony Gergely továbbra is összevissza beszél a kikerült felvételről Forrás: MTI/Mónus Márton

Politikai analfabéták az elnökségben

Karácsony Gergely azt mondta, hogy Erőss Gábor és Mach Péter hangja is felismerhető a felvételen, Karácsony azzal magyarázta, hogy miért nem mondta korábban ezeket a neveket, hogy a történet elején még nem tudták azonosítani, hogy kik beszéltek, és ez csak keddre sikerült.

Mindezek alapján azt is ki lehet jelenteni, hogy a Párbeszéd elnökségében gyakorlatilag politikai analfabéták ülnek, ha Karácsony ilyen általános kérdésekről beszél az elnökségben, mint amiket a felvételen hallhattunk.

Így magyarázatot kaptunk arra is, miért ragaszkodott sokáig Karácsony ahhoz, hogy nem tudja, hol mondta ezeket a mondatokat. Ahogy azt már múlt héten is írtuk:

nyilvánvaló, hogy a teljesen alkalmatlan zuglói polgármester számára az is kínos, hogy a hangfelvétel hol készült, és kiknek mondott ilyen elképesztő mondatokat.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony a rasszista jelöltjük botrányára sem válaszolt

Karácsony még kedden ígéretet tett az Origónak, hogy egy napon belül válaszol azon kérdésünkre, hogy vissza kell-e lépnie Szabó Balázsnak, a Jobbik újpesti szervezete alelnökének, az ellenzék közös jelöltjének a választástól, mivel

a rasszista politikus két társával Budapestre látogató tunéziai állampolgárokat vert össze a vád szerint.

Kérdésünkre csak annyit válaszolt, hogy a mai nap nem megfelelő arra, hogy szóba álljon velünk.