A körözési toplista keddi elindítása óta megháromszorozódott a napi bejelentések száma, három embert pedig el is fogtak.

Ahogy az Origo is megírta, szem elé kerültek az ország legkeresettebb bűnözői. Kedden mutatták be az új fejlesztést. A Police.hu/hu/koral címen elérhető közérdekből nyilvános körözési adatbázis listákba rendezetten böngészhető, és kategóriák szerint is át lehet nézni. Például rá lehet keresni eltűnt emberekre, ellopott állatokra vagy autókra, de elfogatóparancs alapján körözött személyekre is.

A főoldalon pedig szem elé kerültek a topbűnözők fotói.

Körözési toplistaForrás: Police.hu

„A körözési toplistán 50 ember szerepel. Vannak köztük, akik olyan bűncselekményt követtek el, amely 5-10 év szabadságvesztéssel büntethető, mások visszaeső erőszakos bűncselekmény elkövetői, és vannak, akiket legalább öt év szabadságvesztésre ítéltek, de nem vonultak be a börtönbe. Szerepelnek továbbá a listán olyanok, akiket legalább öt bűncselekmény elkövetése miatt köröznek, illetve az általuk elkövetett bűncselekmény jelentősen rontja a lakosság közbiztonságérzetét”

– mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Körözési toplistaForrás: Police.hu

Két férfit szerdán külföldi társhatóságok, csütörtökön egyet a Pest megyei rendőrök fogtak el. Utóbbit – egy kilenc éve kábítószeres bűncselekmény miatt körözött férfit – lakossági bejelentés alapján találtak meg

– tette hozzá.

Online bejelentéskor négy adatot lehet megadni, de csak a bejelentés mezőt kötelező kitölteni – hangsúlyozta a szóvivő.