A Magyar Honvédségnek a térség legjobb haderejévé kell válnia

2019.02.05. 21:42

Kedden Benkő Tibor, honvédelmi miniszter az m1-en beszélt a honvédgség jövőjéről és a várható kihívásokról. Szerinte nem szabad a múltba tekinteni, hanem innovatív módszerekkel kell a térség vezető haderejévé válnia Magyarországnak.

A köztelevízió vendége volt Benkő Tibor, honvédelmi miniszter. Itt arról beszélt, hogy

A közép-európai térség legjobb haderejévé kell válnia a Magyar Honvédségnek.

Benkő Tibor, aki kedden tartotta éves értékelő és feladatmegszabó értekezletét, úgy fogalmazott, hogy a honvédség a katonák egyéni felszerelését és a haditechnikai eszközeit egyaránt modernizálja.

A miniszter azt mondta, hogy nem szabad azzal foglalkozni, hogy a lemaradást pótolják.

Előrébb kell tekinteni, olyan innovációt kell bevonni a Magyar Honvédség fejlesztésébe, amely a jövő kihívásainak megfelel - mondta, példaként említve, hogy a kibertérben is kutatás-fejlesztésre van szükség.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Katonai Térképészet 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezért is hozták létre a kiberhadműveleti központot a Magyar Honvédségben, s folyamatban van a kiberakadémia megalakítása.

Olyan honvédséget kell építeni, amely az ország védelmi képességét szolgálja. Olyan képességet kell fejlesztenünk, amely Magyarország biztonságát szolgálja - közölte.

A miniszter a feladatok közül kiemelte a fiatalok megszólítását, amelynek egyik fontos eleme a honvédségi életpályamodell felvázolása.