Valaki körömlakkemosóval képes otthon gyártani a "herbált"

Vágólapra másolva!
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 60 éves és egy 28 éves férfi ellen, akik gyerekeknek is eladtak a házi drogból. 
Vágólapra másolva!

2017 júniusában az idősebbik férfi elhatározta, hogy új pszichoaktív anyagot tartalmazó, ún. „herbált" fog árulni, hogy pénzhez jusson.

Vett is egy ilyen tartalmú porállagú koncentrátumot, amit ő „hatónak" hívott, és mellé beszerzett egy egyelőre ismeretlen eredetű zöld növényi törmeléket, amit „zsályának" nevezett el.

Ezekből otthoni körülmények között úgy készített „herbált",

hogy a porállagú koncentrátumot körömlakklemosóban feloldotta, és ezzel az oldattal lefújta a növényi törmeléket, amit kiadagolt.

Az új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert, társával együtt pakettenként 3 ezer vagy 4 500 forintért adta el különböző embereknek, akik cigarettába sodorva fogyasztották el - olvasható az Ügyészség oldalán.

Gyerekeknek is adtak el a kábítóhatású anyagból. Tőlük kevesebbet kértek. Volt, aki már 500 forintért vagy ezer forintért hozzájuthatott egy adaghoz.

Az ügyészség börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, továbbá vagyonelkobzást kezdeményezett minkettejük esetében.