Nyolc éve folyik félretájékoztató kampány Magyarország ellen

2019.02.19. 19:36

A nyugat-európai sajtóban lejárató kampány folyik Magyarország ellen. Akik ezekből a médiumokból tájékozódnak, teljesen más képet kapnak az országról, mint a valóság. 

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a "Médianéző Központ Továbbra is ellenszélben - Magyarország nemzetközi médiaképe 2018" című elemzését bemutató rendezvényen azt mondta: értelmetlen megpróbálni "magunkat" újrapozícionálni azzal a narratívával szemben, amely "minket már elhelyezett egy sarokban", illetve "egy olyan képet festett rólunk, amelyet jól ismerünk a nemzetközi sajtóból".

A legtöbb és a legjobb, amit tehetünk, hogy kitartunk azon narratíva mellett, amelyet mi mesélünk saját magunkról - fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: "az általunk mesélt történet és mondottak (...) biztos, hogy közelebb vannak a valósághoz, mint az a narratíva, amit rólunk terjesztenek, mondjuk a nyugat-európai sajtóban". Ennek nincs jobb bizonyítéka, mint a három egymást követő kétharmados győzelem az országgyűlési választásokon - tette hozzá Kovács Zoltán.