Magyarországon átfogó haderőfejlesztés zajlik

2019.02.26. 17:15

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar védelmi fejlesztésekről tájékoztatta Rose Gottemoeller NATO-főtitkárhelyettest. A külügyminiszter elmondta, a haderőfejlesztés nemcsak az ország biztonságát, hanem a NATO megerősítését is szolgálja. 

Szijjártó Péter megerősítette, hogy Magyarország továbbra is erején felül vesz részt a NATO-műveletekben, ennek jegyében hetvennel növeli koszovói kontingense létszámát, negyven katonával pedig a hozzájárulását az afganisztáni misszióhoz. Emellett Magyarország az idén négy hónapon keresztül részt vesz a balti államok légvédelmében.

IllusztrációForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Végezetül Szijjártó Péter jelezte a szövetség főtitkárhelyettesének, hogy "Magyarország semmilyen geopolitikai vonatkozásban nem fogja feláldozni a kárpátaljai magyar közösséget, és elvárja Ukrajnától, hogy tartsa tiszteletben az ott élő magyarok jogait" - áll a KKM közleményében.

Rose Gottemoeller Budapesten részt vett a KKM szervezésében hétfőn kezdődött nagyköveti értekezleten, továbbá tárgyalt Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel is.