Sikertelenek az ellenzék parlamenten kívüli akciói

2019.03.04. 20:50

A Nézőpont Intézet elemzője szerint most sem sikeresek, és a későbbiekben sem lesznek azok az ellenzék parlamenten kívüli akciói.

Tóth Erik hétfőn az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, hogy a legtöbb ellenzéki párt támogatottsága csökkent, ami azt mutatja, hogy a társadalom egyértelműen elutasítja őket.

Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzőjeForrás: Nézőpont Intézet

Az ellenzéknek a fontos társadalmi kérdésekben támogatható álláspontot, alternatívát kellene a választópolgároknak nyújtania, de tavaly december óta egyetlen dimenzióban sem képesek még a saját maguk által korábban felállított mércét sem teljesíteni– jelentette ki az M1 aktuális csatornán a Nézőpont Intézet elemzője, aki szerint az ellenzék azt bizonyítja, hogy nem képes a parlament munkájába érdemben bekapcsolódni, mert a legtöbb politikai kérdésben nem képes összhangot, értelmezhető politikai üzeneteket megfogalmazni.

Tóth Erik kitért arra is, ha az EP-választásokon mindegyik párt külön listát állít, és kiderült, hogy a baloldali pártok, valamint a Jobbik támogatottsága azonos szinten áll, ezért az ellenzéki pártok közötti verseny az önkormányzati választásokig is elhúzódhat.