Tolatás közben, a járdán ütötte az idős nőt, majd elhajtott

2019.03.20. 07:44

Súlyosan megsérült egy asszony, akit egy fiatal férfi tolatás közben ütött el a járdán Dunaújvárosban.

A rendőrségre november 15-én este a dunaújvárosi kórház sürgősségi osztályáról érkezett bejelentés arról, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett egy hölgy, akit egy személygépkocsi késő délután a kórház előtt elütött - írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a 24 éves Sz. Zoltán Dunaújvárosban, a Korányi Sándor utcában félig a járdán, félig az úttesten parkolt egy Volkswagen típusú járművel és úgy indult el hátramenetet végezve, hogy az autó mögött a járdán várakozó asszonyt elütötte, aki ennek következtében a földre esett.

A járművezető kiszállt a kocsiból és a járókelők közreműködésével a hölgyet felsegítette, és megkérdezte tőle, hogy fáj –e valamije. Mivel külsérelmi nyomot nem látott rajta, és a kérdésére választ nem kapott, ezért úgy gondolta, a hölgynek nem esett baja, így visszaszállt az autóba majd az adatai hátrahagyása nélkül elhajtott.

Sz. Zoltán kihallgatása során beismerő vallomást tett. Az eset kapcsán közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytatott nyomozást a rendőrök lezárták, és átadták az iratokat az illetékes ügyészségnek.