Az utcán szedték ki a kocsiból a budapesti trafikrablókat - videó

2019.03.27. 11:00

A budapesti rendőrök lezárták két olyan férfi ügyében a nyomozást, akik több mint 1,5 millió forintot raboltak négy dohányboltból.

A 27 éves D. Dániel 2018 februárjában fegyverrel lépett be egy IX. és egy XVII. kerületi dohányboltba. A férfi megfenyegette az eladókat, miközben a bevételt követelte, amit mindkét helyen meg is kapott. Aztán a pénzzel együtt elmenekült.

Sz. Dániel 2018. június 4-én éjszaka rabolt ki Budapest XVII. kerületében egy dohányboltot, majd két hónappal később, augusztus 4-én ugyanazt a rákosmenti trafikot együtt is kirabolták.

Akkor D. Dániel ment be fegyverrel az üzletbe, miközben társa figyelt, hogy jön-e valaki. A sikeres rablás után sikerült elmenekülniük.

Összesen több mint 1,5 millió forint zsákmányt szereztek a támadásokból, az eladók közül senki sem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai rájöttek, kiket kell keresniük. 2018. szeptember 2-án elfogták őket, majd fegyveresen elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit. Eközben a nyomozók Sz. Dániel lakásán házkutatást tartottak, ahol megtaláltak és lefoglaltak egy gázriasztó fegyvert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztályának nyomozói befejezték a munkát, az ügy iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.