Hidvéghi: A migráció az egész választás meghatározó kérdése

Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a migrációról, az EP választásról, a kampányról és a különböző pártok elképzeléseiről.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs értékelte a Szombathelyen történteket, az eseményeket úgy kommentálva, hogy az ellenzék mihelyst lehetőséget kap rá, elsőként egy migrációs bizottságot alakít, ahogy ez történt a megyeszékhelyen. felidézte az ellenzéki leendő polgármester-jelölt szavait, aki korábban arról beszélt, hogy nem is olyan nagy probléma a migráció, különben meg az Európai Bizottság kvótajavaslata a kiváló megoldás. Hozzátette,

Arra a felvetésre, hogy a határvédelem,a bevándorlók beengedése, be nem engedése az nem egy város, nem egy polgármester feladata, a politikus elmondta, hogy valóban, de voltak hasonló kísérletek például Zuglóban, ahol szerinte azt tervezték, hogy felmérik az üresen álló önkormányzati lakásokat, ahová esetleg migránsokat lehetne telepíteni. Úgy véli a kormánypárti politikus, hogy az ellenzék szinte azonnal nekiállna a migráció szervezésének és elkezdeni úgy táncolni, ahogy az éppen aktuális brüsszeli füttyszó hallatszik. Ez az a kérdés, ami jelenleg megosztja az ellenzéket és a kormánypártokat.

Arra a kérdésre, hogy miután a mostani menekültek között szinte már nincsenek is a polgárháborús Szíriából érkezettek, ezért nem lenne-e szerencsésebb, ha az Európai Unió ezeknek az embereknek a szülőföldjén nyújtana segítséget, munkahelyek teremtésével, segélyeket kihelyezni, Hidvéghi Balázs elmondta, ezt kellene tenni, ez határozza meg a magyar kormány hozzáállását is.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.