Mácsik Zoltán tavaly márciusban tűnt el, Orlik Vilmos pedig már lassan 4 éve. É. Imre vállalkozót vádolják a két férfi meggyilkolásával, mivel mindkét villanyszerelőnek több millió forinttal tartozott, valamint vele találkoztak, mielőtt eltűntek. A vállalkozó börtönben van, most viszont kiengedhetik onnan – írja a Bors

A rendőrség gyanúja szerint É. Imre meggyilkolt két villanyszerelőt, Orlik Vilmost és Mácsik Zoltánt, de a holttesteket még nem siketült megtalálni. Még nyomoznak, a vállalkozó viszont egyévnyi letartóztatás után kiszabadulhat a börtönből.

Győzött az igazság"

– így jött ki tegnap a győri bíróság tárgyalójából dr. Bagó Ottó, mivel az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett gyilkossággal meggyanúsított É. Imre letartóztatását megszüntették – írja a Bors.

Mácsik Zoltán és Orlik VilmosForrás: police.hu

Akár már csütörtökön szabadulhat. Az elsőfokú bíróság döntése értelmében a vállalkozó házi őrizetbe kerülhet, és nyomkövetőt kell majd hordania. Az indoklás szerint a szökés és elrejtőzés veszélye még fennáll, de az eljárás nehezítése már nem, mivel egy éve tart a nyomozás. A döntés nem végleges, az ügyész fellebbezett ellene.

Az elmúlt egy hónapban jelentkezett egy Ausztriában élő magyar férfi a rendőrségen, aki védencemet és Orlik Vilmost is jól ismerte. Egy állítólagos másik eltűnési ügyről beszélt, s azt gyanította, hogy ahhoz is Imrének van köze – mondta a lapnak az ügyvéd. Ennek az esetnek a rendőrök gyorsan utánajártak.

Kiderült, hogy az említett férfi nem tűnt el, csak „kivonta magát a forgalomból".

Bármit is jelentsen ez a kifejezés. Bagó Ottó szerint december óta más nem történt az ügyben.

Az egyik oldal boldog, a másik csalódott

É. Imre rezzenéstelen arccal vette tudomásul a bíróság döntését, a felesége viszont majdnem elsírta magát a telefonban.

A szívem nagyon örül, és várom már, hogy ne csak a gyerkőcöknek csináljak ebédet, hanem a férjemnek is. Egy finom étellel és sok öleléssel, szeretettel fogom várni otthon. Sokan nem számítottak volna rá, hogy hazaengedik, de végre győzött az igazság" – mondta a lapnak a feleség.

A villanyszerelők családjainak ezzel ellentétben egy rémálma válna valóra, ha É. Imre csütörtökön kisétálna a börtönből.

Úristen! Zoltán eltűnése kellett ahhoz, hogy a férjemmel is foglalkozzanak. Még átölelni, sőt eltemetni sem tudjuk a férjeinket, felháborító, hogy a feltételezett gyilkosukat pedig hazaengedik a családjához"

– mondta a döntés után Orlik Vilmos felesége.

Ennek a szégyenteljes döntésnek a mi és a társadalom szempontjából is rossz üzenete van. Nem nyugszom bele, nem tudom elfogadni, hogy ő hazamehet ünnepelni a családjához, és velük töltheti a mindennapokat, a férjem pedig nem. Nem érdemli meg – tette hozzá Mácsik Zoltánné.

Lehet még egy áldozat

É. Imre ikrényi telkének szomszédságából is eltűnt egy nő 2017-ben. V. Zsuzsannát a rendőrök azért is keresik, mert három különböző bűncselekmény miatt adtak ki ellen elfogató parancsot. A vállalkozó felvásárolta a szomszédjai telkét és egybenyitotta azokat. A helyiek szerint megpróbálta megszerezni a nő telkét is, de nem sikerült neki. V. Zsuzsanna lánya korábban arról beszélt, hogy hogy É. Imrének köze van az anyja eltűnéséhez.

Ahogy korábban írtuk, Mácsik Zoltán március végén találkozott volt főnökével, aki nagyjából 3 millió forinttal tartozott neki. Egy Győrhöz közeli benzinkúton látták őket utoljára, ahonnan mindketten a saját autójukkal távoztak.

Egy másik villanyszerelő, Orlik Vilmos pedig 3 éve tűnt el. Ő is Győrött találkozott É. Imrével, azóta nem látták. A vállalkozó Orlik Vilmosnak is több millió forinttal tartozott. A rendőrség nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal gyanúsítja a férfit.