Két hétre bezárják a Keleti pályaudvart

Keleti pályaudvar, vonat, máv, átépítés, bódé
Vágólapra másolva!
A Keleti pályaudvar két hétre bézár, ezért május 13-tól 26-ig több vonat menetrendje, útvonala módosul - írja a MÁV.
Vágólapra másolva!

Felújítják Budapest egyik legnagyobb vasúti pályaudvarát,

és ezért két hétre bezárják május 13-26 között.

Ez egészen biztosan fennakadásokat fog okozni a vonatközlekedésben, hiszen számos vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul.

A MÁV természetesen igyekszik a lehető leggördülékenyebben megoldani ezt a terhelt időszakot, ezért a Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint a peremkerületi állomások maximális kapacitását felhasználva

a vonatok érkezésére és indítására számtalan menetrendet alkotott,

összehangolva azt a Kelenföld–Pusztaszabolcs és a Rákos–Hatvan vasútvonal felújításának idejére bevezetett közlekedési renddel.

Áttekintő térkép a Budapest-Keleti lezárása miatti közlekedési változásokról Forrás: MÁV

A felújítás alatti változásokról bővebben itt olvashat.

Mit újítanak fel?

A karbantartás alatt sor kerül a vágányok javítására és váltócserékre, valamint a teljes csarnok egységesen aszfaltozva lesz. Karbantartják a teljes állomás felsővezeték-hálózatát, a biztosítóberendezést, az energiaellátási hálózatot és a térvilágítást. Új utastájékoztató LED kijelzőfalat telepítenek a csarnokba, lebontják a használaton kívüli, egykori büféket, pavilonokat, kicserélik a padokat, a szemeteseket és az utastájékoztató piktogramokat is.

Helyreállítják a károsodott falakat a csarnokban és az utasforgalmi területeken. Virágosítják és rendezik a főbejárat, valamint az oldalsó kapuk közelében lévő zöldterületeket.

Két hétre bezár a Keleti pályaudvar Forrás: Ildiko Fulop

A felújítás után javul a különböző berendezések működése,

jelentősen csökken a meghibásodások száma.

A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, javul a menetrend, csökkenni fog a műszaki üzemzavarok száma.