Elrabolhatták a maglódi vállalkozót, Pintér Gyulát, akit tegnapig még eltűntként kerestek, de aztán átminősítették a nyomozást. A férfi és a kutyája egyszerre tűnt el, de az állatot azóta megtalálták, csakúgy, mint Pintér Gyula kocsiját, amely a háza előtt parkolt az eltűnése napján. 

A rendőrség pár napja még eltűntként kereste a férfit, de tegnap átminősítették az ügyet.
Immáron bűncselekmény miatt vizsgálódnak, a Monori Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen- mondta el a Blikknek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás.

Pintér GyulaForrás: Police.hu

Az 50 éves férfi luxusautók szerelésével foglalkozott, május 10-én hazament gyömrői munkahelyéről Maglódra, de aztán nyoma veszett, akárcsak a kutyájának.

De az állatot megtalálták, méghozzá Szlovákiában.

Miután chip alapján azonosították, a család elment a kutyáért. A magyar rendőrök felvették a kapcsolatot a szlovák kollégáikkal.

Anyukám, aki Gyula testvére, valamint az egész családunk éjt nappallá téve keresi a keresztapámat, róla ugyanis továbbra sem tudunk semmit. Többet nem mondhatok, mert félek, hogy azzal ártanék a nyomozásnak- mondta el a Blikknek korábban Pintér Gyula unokahúga.

A család nem adja fel a reményt, hogy megtalálják a hozzátartozójukat.

Pintér GyulaForrás: Facebook

A kamerafelvételek szerint a férfi május 10-én délután elindult haza a munkahelyéről. A fekete Hummer, amit vezetett a férfi, maglódi háza előtt állt meg, de azt már nem lehet tudni, hogy Pintér Gyula vezette-e az autót, vagy valaki más parkolt le vele az otthona előtt.

Fogalmunk sincs, mi állhat a háttérben. A rendőrök csütörtök este értesítettek a szörnyű fejleményekről, de én már vasárnap biztos voltam benne, hogy valami nagy baj történt. Az eltűnése előtt két nappal beszéltünk utoljára. Sosem hittem, hogy a családomban ilyen előfordulhat. Reménykedünk, de sajnos nagyon sok idő telt el az eltűnése óta"

- mondta el a Borsnak a férfi testvére.

A nő hozzátette, hogy a rendőrök lefoglalták és átvizsgálták a kocsit. A férfinak nem volt se felesége, se gyerekei, és a szüleik is meghaltak már.