Visszautasította az elismerést az a hajóskapitány, aki személyzetével két embert mentett ki a vízből a Hableány balesetének éjszakáján. Raub Emőke szerint ő csak tette a kötelességét, és ezért nem jár kitüntetés.

Szerényen, de határozottan visszautasította a kerületi elismerést Raub Emőke, aki a Hableány balesetének estéjén két embert mentett ki a vízből. A 24 éves hajóskapitány tettét egy oklevéllel akarta elismerni az Újpesti Önkormányzat, ő azonban azt mondta, hogy nem jár neki semmilyen kitüntetés, mert 

csak tette a kötelességét, ahogy bárki más is tenné. 

A történetet Wintermanetl Zsolt, Újpest polgármestere osztotta meg a Facebookon.

A városvezető azt írta posztjában, hogy két ember köszönheti neki az életét, két család és egy távoli idegen nép hálás neki egy életen keresztül. Ő viszont nem lát ebben semmi különöset, nem tart ebben semmit elismerésre méltónak. Emőke ilyen. Újpesti, na!

Az elsőkként ért a helyszínre

A 24 éves Raub Emőke egy kirándulóhajót vezet január óta, a Hableány balesetének éjszakáján is a vízen volt. Ahogy korábban az Origónak elmondta, magát az ütközést nem látta, azt azonban azonnal hallotta, ahogy egy arra járó hajó kapitánya bemondja a rádióba, hogy ember a vízben.

Raub Emőke legénységével két embert mentett ki a vízbőlForrás: Origo

Emőke és személyzete az elsőkként érkeztek a helyszínre, és két embert sikerült kimenteniük a vízből.