A Momentum főpolgármester-jelöltje ajtót akar a határkerítésre

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél egyértelműbb migránspárti nyilatkozatot tett a gazdasági bevándorlókat komolyabb lelkiismeret-furdalás nélkül beengedni akaró Kerpel-Fronius Gábor. Az ellenzéki roncsderbi momentumos jelöltje a Válaszonline-nak adott interjújában arról beszélt, hogy a határzárra ajtót kellene helyezni, hogy el lehessen dönteni, "kontrolláltan kit engedünk be". A Cseh Katalin által "végtelenül művelt családapaként" bemutatott politikus a bevándorlókkal meglehetősen kesztyűs kézzel bánik, politikai riválisaival már kevésbé, tegnap a hvg-ben támadta őket.
Vágólapra másolva!

Napok óta azzal van tele a sajtó, hogy az ellenzéki politikusok turbóüzemmódra kapcsoltak egymás lejáratásában, és most már ott tartanak, hogy közleményben, televízióstúdióban és napilapokban üzengetnek egymásnak. Az előválasztást megelőző, nagy ellenzéki marakodás közben látványosan emelkedett Kerpel-Fronius Gábornak, a Momentum főpolgármester-jelöltjének a csillaga, aki bemutatkozó sajtótájékoztatóján még úgy indított, hogy a Fidesz-szavazókat is meg szeretné szólítani, hogy aztán kiderüljön róla, nála migránspártibb, magyarellenesebb politikus nem igazán van a hazai palettán. A céges világból a hazai politikába evező Kerpel-Fronius korábban közzétett gondolatmeneteiben Magyarországot agyhalottnak, a magyarokat rasszistának és provinciális hőbörgőknek, valamint a Fidesz szavazóit droidoknak nevezte. Ilyen előélettel a háta mögött csütörtökön a Válaszonline készített interjút vele.

A határzárra kaput tenne a Momentum

A portál felelevenítette az egyik tavalyi posztjában írtakat, amikor a migráció negatív hatásait jelentéktelenítve arról írt, egy magyar nőnek jobban kellene attól félnie, hogy egy magyar férfi erőszakolja meg, mint egy migráns. Nem cáfolva meg saját magát, lényegében megismételte korábbi gondolatmenetét, amikor a portál idézte az ominózus mondatokat:

"Két-három éve a nagy idegenellenes hullám tetején volt a szöveg, hogy majd idejönnek a migránsok és jól megerőszakolják „az asszonyainkat”. (...) Erre reagáltam, arra utalva, hogy itt viszonylag kevés a „migráns”, ezért aztán az általuk elkövetett szexuális erőszak is elenyésző, míg a családon belüli erőszak riportált esetei számosak – tehát utóbbi tényszerűen nagyobb veszély egy magyar nőre."

Ugyan Nyugat-Európában folyamatosan arról szólnak a hírek, hogy a bevándorlók által elkövetett szexuális jellegű bűncselekmények száma meredek emelkedésnek indult - vagyis, nálunk azért nem, mert a kerítés miatt nincsenek migránsok -, a Momentum politikusát egy cseppet sem zavarja. Sőt, mint az interjúból kiderült, van a problémára egy megoldási javaslata: a határzárra kapukat kellene helyezni, hogy "kontrolláltan" lehessen beengedni a bevándorlókat.

Tehát Kerpel-Fronius szerint, HA már van határzár, akkor lazítani kellene a szabályokon. Ebből a megnyilvánulásából nem annyira süt a kerítés iránti kérlelhetetlen szeretete, ami nem feltétlenül csoda, hiszen Facebook-fala tele van a Gyurcsány házaspárt megszégyenítő, migránspárti üzenetekkel.

Csúcsra járatott migrációpártiság

Éppen szerdán számoltunk be róla, hogy a Momentum főpolgármester-jelöltjének újabb kellemetlen facebookos írásai kerültek nyilvánosságra. Többek között olyanokról értekezett a röszkei rendbontás idején, hogy "ennek az országnak" a "menekültekkel kapcsolatban jó fejnek, befogadónak kellene lennie", és személy szerint az ún. gazdasági bevándorlókat is befogadná. De azt is írta, hogy a miniszterelnöknek el kellett volna fogadnia a sokat bírált kötelező kvótarendszert. Mint ismert, ez az uniós terv a végletekig megosztotta a tagállamokat, hiszen Brüsszel gyakorlatilag külső erővel kényszerítette volna rá a különböző országokra a kontinensre érkezőket. Talán a legmeredekebb gondolata az volt, amikor egy másik bejegyzésében

nemzethalált vizionált arra az esetre, ha a kormány folytatja a migrációt elutasító politikáját.

Szerinte a bezárkózás és az irigység politikája helyett az óvatos nyitottság és a segítés bátorításának és elősegítésének politikájára van szükség, ezért a Magyarországra érkező bevándorlóknak nyelvtanfolyamokat, szakmai képzéseket kellene szervezni, valamint társadalmi és intézményi együttműködést kellene kialakítani. Úgy látta a határ ostromlásakor, hogy nem európai gondolkodás az, ha Magyarország elutasítja a muzulmán tömegek integrációját

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje szerint szükség lenne a déli határzáron kapukra, hogy hogy el tudjuk dönteni, kontrolláltan kit engedünk be. Forrás: Facebook

Kerpel-Fronius is beszállt a marakodásba

A Cseh Katalin által "végtelenül művelt családapaként" bemutatott politikus a bevándorlókkal meglehetősen kesztyűs kézzel bánik, politikai riválisaival már kevésbé. A hvg hasábjain szerda délután megjelent írásában "Gyurcsány Ferenc pártját" és az MSZP-t támadta. Mint ismert, Kerpel-Fronius az MSZP-Párbeszéd által támogatott Karácsony Gergellyel, és a DK-s Kálmán Olgával versenyzik a balliberális előválasztás második fordulójában. A momentumos politikus úgy látja, a szavazók egy része soha nem fog "Gyurcsány Ferenc pártjára" vagy az MSZP-re szavazni.

Lehet ezt tévképzetnek és értékvakságnak nevezni, de ettől függetlenül a 2014-es és a 2018-as választások eredményei alapján tény

- igyekezett magát megkülönböztetni a roncsderbi többi résztvevőjétől a nyilvánosság számára ismeretlen jelölt. Szerinte mindenkinek világosan látnia kellene, hogy ha ez az előválasztás a szokásos baloldali szimpátiaszavazás lesz, ha a baloldal jelenleg legnépszerűbb figuráját választja egységes ellenzéki főpolgármester-jelöltnek, akkor az előválasztás nem éri el a célját. Szerinte éppen ezért Kálmánnak és Karácsonynak "csekélyek az esélyei" Tarlós Istvánnal szemben, bezzeg ha ő indulna, akkor más lenne a helyzet.

Fekete-Győr nem látta Kálmánt és Karácsonyt a tüntetéseken

Kerpel-Fronius mellett Fekete-Győr András is beszállt a roncsderbibe. Kifogásolta, hogy Karácsony Gergelyt és Kálmán Olgát nem látta a decemberi tüntetésekkor. "Küzdeni, lelket adni a tüntetőknek, vállalni a kialvatlanságot biztosan nem" - fűzte hozzá a politikus, támadólag hozzátéve, hogy pártfogoltja Kálmánnal és Karácsonnyal szemben nem szerepel évtizedek óta TV-ben riporterként, vagy a politikában pártjait cserélgető politikusként.