Rendszeresen adott neki pénzt, mégis megölte a nyugdíjast

Vágólapra másolva!
A Tatabányai Törvényszék hétfőn 19 év fegyházra ítélt egy hajléktalan férfit, mert sörösüveggel leütött, és halálosan bántalmazott egy őt anyagilag is támogató 87 éves asszonyt. A nem jogerős ítélet szerint az elkövető feltételesen sem bocsátható szabadlábra.
Vágólapra másolva!

A bűncselekményre a nagybátya vette rá a férfit, amiért a bácsikáját a törvényszék felbujtóként elkövetett rablásért nyolc év fegyházra ítélte.

Többszörös visszaesőként esetében is kizárták a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségét.

A bíró felidézte, hogy a cselekmény elkövetésekor 19 éves férfi 2017 tavaszán szabadult a börtönből; jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezett, a sértett tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát.

Rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves asszonyhoz, tőle cigarettát és kisebb összegeket kapott.

A tél közeledtével fűthető szállást akart találni, ezért szeretett volna nagybátyja családjánál lakni. Az idősebb férfi pénzt kért tőle, és rávette, hogy a nyugdíjastól szerezze meg. A férfi ezután besurrant az asszony lakásába. A háttal ülő áldozatot sörösüveggel leütötte, majd bántalmazta.

Pénztárcájából ötezer forintot vett ki, és elment.

Az asszony még képes volt segítséget hívni, de két nap múlva belehalt a sérüléseibe.

A bíró súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a támadó a gyilkosságot nyereségvágyból követte el. A férfi azt mondta, fel sem merült benne, hogy esetleg pénzt kérjen az áldozattól.

Ahogy belépett a lakásba, azonnal megtámadta a védekezésre képtelen nőt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette. A férfi és ügyvédje enyhítésért, a minősítés és a tényállás megváltoztatásáért, nagybátyja felmentésért fellebbezett. A két férfinak az ötmillió forintot meghaladó bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.