Dunai hajóbaleset: újra Budapesten a Viking szállodahajó

Viking Sigyn, baleset, Hableány, visegrádi kikötő, 2019.06.10., nyomozás, nyomozók
Policemen and experts embark at the Swiss Viking Sigyn to continue their examination of the boat that collided with a sightseeing vessel on June 10, 2019 in Budapest. - A tourist boat was carrying mostly South Korean tourists when it sank seconds after colliding with the bigger Viking Sigyn vessel on a busy stretch of the Danube river on May 29. (Photo by GERGELY BESENYEI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Erzsébet és a Szabadság híd között látták a Viking Sigynt, amely a május 29-ei baleset óta először haladt át a tragédia helyszínén. A mozgását a Vessel Finder nevű hajókövető oldal mutatta. A szállodahajót, amely 7 másodperc alatt elsüllyesztette a dél-koreai turistákat és idegenvezetőket szállító turistahajót, 25 halálos áldozatot hagyva maga után, le is fotózta a Bors munkatársa.
Vágólapra másolva!

A hajó a németországi Passauból indult, és vélhetően a Danube Waltz elnevezésű túrán vesz részt, ahogy azon a viharos, csütörtöki napon is, amikor a tragédia megtörtént.

Heten élték túl a dunai hajóbalesetet.

Hét embert még azon az éjszakán megtaláltak holtan, a többi halálos áldozatot, a többi között a Hableány magyar kapitányát és matrózát is, a balesetet követő hetekben emelték ki a vízből.

Volt, aki a Duna alján lévő roncsban ragadt.

Három dél-koreai utast még keresnek, bár a napokban egy holttestet találtak Csepelnél, egyelőre nem tudni, hogy a hajóbaleset újabb áldozatáról van-e szó.

Nyomozók és szakértők a Vikingen június 10-én Forrás: AFP/Gergely Besenyei

Eközben a Viking Sigyn, amit a baleset után átnéztek a helyszínelők, pár napos veszteglés után folytatta útját Németország felé.

Egyszer ugyan visszahívták, hogy a dél-koreaiak is meg tudják vizsgálni, de akkor nem járt ennyire délen.

Most először bukkant fel az Erzsébet hídnál azóta, hogy a Hableány elsüllyedt. A hajót vezető ukrán kapitányt, Jurij C.-t gyanúsítják a rendőrök a több embert érintő halálos hajóbalesetben.