Dunai hajóbaleset: újra Budapesten a Viking szállodahajó

2019.06.25. 10:19

Az Erzsébet és a Szabadság híd között látták a Viking Sigynt, amely a május 29-ei baleset óta először haladt át a tragédia helyszínén. A mozgását a Vessel Finder nevű hajókövető oldal mutatta. A szállodahajót, amely 7 másodperc alatt elsüllyesztette a dél-koreai turistákat és idegenvezetőket szállító turistahajót, 25 halálos áldozatot hagyva maga után, le is fotózta a Bors munkatársa.

A hajó a németországi Passauból indult, és vélhetően a Danube Waltz elnevezésű túrán vesz részt, ahogy azon a viharos, csütörtöki napon is, amikor a tragédia megtörtént. 

Heten élték túl a dunai hajóbalesetet. 

Hét embert még azon az éjszakán megtaláltak holtan, a többi halálos áldozatot, a többi között a Hableány magyar kapitányát és matrózát is, a balesetet követő hetekben emelték ki a vízből. 

Volt, aki a Duna alján lévő roncsban ragadt. 

Három dél-koreai utast még keresnek, bár a napokban egy holttestet találtak Csepelnél, egyelőre nem tudni, hogy a hajóbaleset újabb áldozatáról van-e szó. 

Nyomozók és szakértők a Vikingen június 10-énForrás: AFP/Gergely Besenyei

Eközben a Viking Sigyn, amit a baleset után átnéztek a helyszínelők, pár napos veszteglés után folytatta útját Németország felé. 

Egyszer ugyan visszahívták, hogy a dél-koreaiak is meg tudják vizsgálni, de akkor nem járt ennyire délen. 

Most először bukkant fel az Erzsébet hídnál azóta, hogy a Hableány elsüllyedt. A hajót vezető ukrán kapitányt, Jurij C.-t gyanúsítják a rendőrök a több embert érintő halálos hajóbalesetben.