Karácsony már azt sem tudja, mit csinál a saját stábja

2019.06.26. 14:35

Karácsony Gergely meglepő magyarázkodásba kezdett, miután kiderült, hogy a kampánycsapata hamis telefonokkal kampányolt mellette, amelyek azt sugallták, hogy Gyurcsány Ferenc mégis őt támogatja. Karácsony azt állítja, hogy nem tudott arról, hogy mit csinálnak a saját aktivistái. Ez persze megint a teljes alkalmatlanságát bizonyítja. Hogyan fordulhat elő, hogy Karácsony azt sem tudja, mit csinálnak az emberei?

Újságcikkekből, telefonhívásokból értesültem a hírről, az elmúlt napom a kampány miatt nem volt alkalmas arra, hogy részletesebben tájékozódni tudjak az ügyben” – így reagált kedden Karácsony Gergely a hírre, miszerint a DK bejelentést tesz az előválasztáson történt csalás miatt. Karácsony kampánystábja ugyanis automata hívásokban azzal kampányolt, hogy Gyurcsány valójában őt támogatja.

Én erről nem tudtam, egyelőre nem tudom kinyomozni, hogy ez az én kampányom vadhajtása volt, vagy tőlünk teljesen függetlenül történt

– folytatta a hárítást a politikus, hozzátéve, hogy senkit nem kért erre a feladatra, és ilyen utasítást senkinek nem adott. Sokatmondóan hozzáfűzte, hogy jelezte a dolgot azok felé, akiknek „erre a folyamatra rálátása lehet, hogy ez teljes mértékben kontraproduktív és káros ránk nézve”. Végül a politikus elnézést kért azoktól, akikben „ez adott esetben félreértést szült”.

Mint ismert, hétfőn csalással vádolta meg a DK az MSZP-Párbeszéd polgármester-jelöltjét, mert álláspontjuk szerint hazug automata telefonhívásokkal akarta manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét. A hívás úgy állította be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lett volna, ehhez pedig a bukott kormányfő egyik korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták. A történtek miatt Gyurcsány Ferencék az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordultak jogorvoslatért, azonban végül nem lett belőle eljárás.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője az ATV Start szerda reggeli műsorában válaszolt Karácsony szavaira. A Gyurcsány-párti politikus szerint elképzelhető, hogy az MSZP-P főpolgármester-jelöltje nem tudott a választási csalásról, stábja viszont igen.

Karácsony Gergely stábja csinálta ezt a történetet, ezt pontosan tudjuk

– bontotta ki gondolatát Gréczy, aki Gyurcsányra emlékeztető stílusban hozzátette, hogy pártja nagyvonalú lesz, és bár a csalás megtörtént, lezártnak tekintik az ügyet. 

Karácsony kérdéseket kapott, válaszokat nem adott

Kérdéses, hogyan állhat elő az a helyzet, hogy egy vezető politikus nincs tisztában saját kampányával. Két lehetőség áll fenn: vagy teljesen alkalmatlan arra, hogy egy kampánycsapatot összefogjon, vagy nem mond igazat. Mivel 

ismét erős kérdőjelek merültek fel Karácsony Gergely alkalmasságával kapcsolatban,

kérdésekkel fordultunk hozzá és pártjához, a Párbeszédhez. Elsőként azt tudakoltuk tőle, hogyan fordulhatott elő, hogy főpolgármester-jelöltként nem tudott az automata telefonhívásokról. Megkérdeztük a politikustól azt is, hogy utánajárt-e a történteknek, és lett-e valamiféle következménye a dolognak, és, ha igen, mi. 

Egyelőre Karácsony Gergely nem válaszolt kérdéseinkre, amint megteszi, frissítjük cikkünket. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK