Széklábbal és nadrágszíjjal verte, meg is ütötte az édesanyját egy füzesgyarmati férfi

Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó, folytatólagosan elkövetett testi sértési kísérletben, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértésben és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértésben mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék azt a férfit, aki rátámadt az anyjára, a testvérére és egy mozgáskorlátozott ismerősére is. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi és a testvére folyamatosan alkoholizált és agresszívan viselkedett egymással. Az anyjuk annyira félt tőlük, hogy 2007-ben elköltözött füzesgyarmati házukból. Ezután a férfi és testvére kettesben maradt.

Az idült alkoholizmusa miatt a férfi személyisége eltorzult, paranoid személyiségzavar alakult ki nála.

Eközben a testvérének is torzult a személyisége és a mentális képességei is változtak az ivás miatt. 2013-ban cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá került.

Betegségeik és rendszeres italozásaik miatt a testvérek között mindennaposak voltak a veszekedések.

Ezek annyira elfajultak, hogy többször is rendőrt kellett hívni hozzájuk. 2017-ben az anyjuk visszaköltözött a házba. Két fia rendszeresen összeveszett vele, pénzt kéregettek tőle, és amikor nem kaptak, egymást és az anyjukat is durván szidták és bántották.

2017. június 29-én a vádlott folyamatosan belekötött az anyjába, ordítozott az asszonnyal, aztán egy széklábbal és nadrágszíjjal megütötte, sőt meg is rugdosta őt.

A 70 éves, beteg nő nem tudott kitérni az ütések elől: a fia fél órán át verte, de később sikerült rendőrt hívnia. Az ügyben nyomozás indult, az asszony megbocsátott a vádlottnak.

2017. július 26-án, tehát közel egy hónappal később a férfi egy súlyos beteg és mozgáskorlátozott ismerősére támadt rá az utcán.

A védekezésre képtelen férfit hanyatt lökte, amitől az a fejét és könyökét beütötte a járdába.

Az áldozata is megbocsátott a támadójának a bírósági eljárás során.

2017. augusztus 30-án hajnalban a férfi a testévérét, akit ő naplopónak tartott, minden előzmény nélkül egy rádió zsinórjával perceken át ütötte. Még ugyanebben az évben, szeptember 5-án újra összeveszett vele. Az egészet az robbantotta ki, hogy amikor a férfi belépett a konyhába, azt látta, hogy a rokona megette az ebédjét.

Testvére a földhöz vágta a férfi kedvenc üveg korsóját, amitől annyira dühös lett, hogy felkapott egy kést, és hasba szúrta.

Az áldozat súlyosan megsérült. A Szegedi Ítélőtábla Origónak küldött közleménye szerint kizárólag a véletlenen múlt, hogy nem került közvetlen életveszélyes állapotba. A támadót az elsőfokon eljáró Gyulai Törvényszék 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntést az ügyész tudomásul vette, a férfi és az ügyvédje viszont elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A férfi holnap áll a másodfokon eljáró bíró elé.