A magyar kormány családtámogatási intézkedéseit és a kabinet családok iránti elkötelezettségét méltatta az amerikai Fox News hírtelevízió konzervatív kommentátora, Tucker Carlson a hétfő esti főműsoridőben sugárzott műsorában. A kommentátor kijelentette, "ennek a politikának minden eleme jó"; segíti a családokat abban, hogy megszülessenek a gyerekek, akiket (a szülők) szeretnének. Újabb, komoly visszaigazolást kapott a magyar kabinet.

 A többmilliós nézettségű adásban Tucker Carlson csaknem két és fél percen át arról beszélt, hogy a legtöbb fejlett országhoz hasonlóan Magyarország is küzd az alacsony születésszámmal. Míg az Egyesült Államok születési rátája "a nagyon alacsonynak számító" 1,7; Magyarországon ez a mutató 1,5 "- ismertette a műsorvezető. Meglátása szerint az Európai Unió és Washington egyetértenek abban, mit kellene az országnak csinálni: "Add fel!" - tanácsolják, és "harmadik világbeli népesség importját" javasolják - fogalmazott Tucker Carlson, aki megjegyezte, ez Soros György "megoldása". Ezzel szemben - hangsúlyozta - Orbán Viktornak más a véleménye, 

a Soros és Clinton-alapítványok megoldásával ellentétben a magyar miniszterelnök a családok növekedését segíti.

Tusnádfürdő, 2019. július 27. Orbán Viktor miniszterelnök előadása előtt a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-énForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Carlson sorolta a magyar kormány erőfeszítéseinek eredményeit:

  • a fiatal nők (átszámítva) 35 ezer dolláros hitelt kapnak, amelynek visszafizetését három gyermek születése esetén a kormány elengedi.
  • négy gyermek esetén pedig életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól 
  • Magyarországon a nagyszülők is kaphatnak gyermekgondozási támogatást.
  • a magyar kormány azt is elősegíti, hogy "az emberek összeházasodjanak, és házasok is maradjanak".

Carlson úgy látja, 

az intézkedések a középosztálybeli családokat támogatják a leginkább. 

"Azokat, akiknek a legnagyobb kihívást jelenti a munka, a család és a pénzügyek közötti egyensúly fenntartása" - egészítette ki a korábbiakat a műsorvezető. "A magyar politikusok törődnek azzal, hogy elősegítsék a saját népük jólétét" - közölte. Hozzátette, nem a harmadik világból illegálisan érkezőket segítik, az adófizetők pénzét a kormány a saját polgárai javára fordítja. Carlson álláspontja szerint a legkevésbé sem meglepő, hogy "az emberek imádják" mindezt. "Csak azt nem értem, miért nem próbálkozik valaki ilyesmivel nálunk?" - tette fel a kérdést.

Nem ez volt az első eset, hogy a Fox News műsorvezetője méltatta a magyar kormány családpolitikáját. Carlson február közepén Szijjártó Péterrel készített interjút, ahol többek között azt mondta, kitűnő elgondolásoknak nevezte a családvédelmi program elemeit, melyeket követni kellene.