Feloszlatta magát a hajdúszoboszlói Jobbik

Jónás Kálmán, Balczó Zoltán Jobbik Hajdúszoboszló
Vágólapra másolva!
Közeledve az önkormányzati választásokhoz egyre nagyobb a káosz az ellenzék háza táján. Ezúttal a hajdúszoboszlói Jobbiknak okozott csalódást pártjuk országos vezetése, minekután abban állapodtak meg, hogy a helyi szervezetre bízzák, kit támogatnak polgármesterjelöltnek, majd ezt felrúgva beálltak az ellenzék közös jelöltje mögé. A szoboszlói Jobbik-tagok ezért kiléptek a pártból, ezzel megszüntetve a párt helyi képviseletét.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy kilép a Jobbikból a párt hajdúszoboszlói szervezete, ezáltal megszűnik a helyi képviselet. Ennek előzményeiről Jónás Kálmán, a párt önkormányzati képviselője írt közösségi oldalán. Döntésüket azzal indokolja, hogy

a Jobbik országos elnöksége átlépve a fejük felett, a baloldal polgármesterjelöltjét, Holoda Attilát támogatja,

miközben a párt helyi szervezete Czeglédy Gyulát, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatóját tartja alkalmasnak a városvezetésre, és mögé állnak be. Czeglédit egyébként a MI Hajdúszoboszlóért Egyesület kérte fel, hogy induljon el polgármesterjelöltként, de támogatásáról biztosította a Hajdúszoboszlói Fiatalok Fóruma, a Fidesz–KDNP és az LMP helyi politikusa is.

Mivel a jelenlegi polgármester, Sóvágó László úgy döntött nem jelölteti magát újra, helyette Holoda Attila, Sóvágó alpolgármestere indul, aki a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a DK, a Jobbik, az MSZP, a Szolidaritás, a Párbeszéd, valamint a V21 közös jelöltjeként szerepel majd ősszel. A helyi Jobbik viszont nem támogatja, mert szerintük teljesítménye a nullával egyenlő, sőt még

egyetlenegy bizottsági üléseken sem vett részt öt év alatt.

Korábban azt mondták, rájuk bízzák a döntést

Jónás Kálmán arról is beszámolt, hogy korábban jelezte már az akkori pártelnök, Vona Gábor felé, hogy kialakulóban van egy összefogás. Mint írja:

Közeledve az önkormányzati választáshoz, Jónás megkereste az új országos vezetést, akik szintén azt mondták neki, hogy rájuk van bízva, kit támogatnak, most pedig, mint fogalmaz:

Ezek után az országos vezetés figyelmen kívül hagyva a helyi viszonyokat és a korábban megbeszélteket, az ellenzéki jelölt, Holoda Attila mellett állt ki. Ebben a helyzetben az önkormányzati képviselő szerint nem maradt más választásuk, mint kilépni a pártból, és megszűntetni az alapszervezetet.

– írja, hozzátéve, hogy az országos politikának nem szabadna befolyásolnia a helyi viszonyokat.