Lopott, ahonnan csak tudott a fiatal fiú Kiskunhalason

Vágólapra másolva!
Az ügyészség többrendbeli lopás és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 18 éves kiskunhalasi fiú ellen, aki 2018. július közepe és szeptember eleje között tizenkilencszer lopott Kiskunhalason összesen mintegy 1.388.000 forint értékben.
Vágólapra másolva!

A fiú még fiatalkorúként 2018. július 19. és szeptember 4. között lopott Kiskunhalason, lezáratlan vagy lehúzott ablakú autókból. De olyan is előfordult, hogy felfeszítette a kocsikat. Betört házakba és biciklik hátsó kosarából is lopott.

Egyszer a fiú egy autóban, lehúzott ablak mellett ülő pizzafutár kezéből kapta ki a pénztárcáját, és futott el a benne lévő pénzzel együtt.

Volt olyan, hogy egy bicikliző nő táskáját akarta lerántani a kormányról, de nem sikerült neki, a nő viszont elesett a biciklivel és beütötte mindkét térdét.

A fiú válogatás nélkül vitte el mindenféle értéket, szerszámokat, műszaki cikkeket és pénzt, de sokszor a kirabolt emberek iratait is elvitte. Egyszer még egy lakatot is levágott egy kerékpárról, amit egy bolt előtt hagytak. De olyan is volt, hogy egy kukát lopott el.

Volt, akinek félmillió forintos kárt okozott. Az összes lopás összértéke több mint 1.388.000 forint volt. A kár egy része lefoglalással megtérült.

A fiatal férfi most egy másik ügyben jogerősen kiszabott büntetését tölti. A járási ügyészség lopással vádolja.