Három dél-somogyi férfi egy rinyaújlaki rendezvény után részegen leszólított és megvert két biciklist. Az egyikük bordája eltört. A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége garázdaság és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellenük. 

A támadók közül ketten többszörösen büntetett előéletűek voltak már akkor is, amikor tavaly nyáron éjszaka részegen hazafelé tartottak egy rendezvényről. Az utcán észrevettek két idegen biciklist.

Odakiáltottak nekik, majd az egyiküket minden ok nélkül szidni kezdték, majd egyikük lefogta, két társa pedig püfölni és rugdosni kezdte.

A másik biciklis nem mert közbeszólni, de úgy tett, mintha telefonon hívná a rendőröket, ami a támadókat nem ijesztette el, sőt,

egyikük őt is arcon verte ököllel.

A verekedésnek az vetett véget, hogy a közelben megjelent egy autó. A megtámadott áldozatok közül az egyik férfinak addigra már egy bordája eltört, a társa viszont megúszta komolyabb sérülés nélkül.

Az ügyészség börtön, illetve fegyházbüntetést javasol a három támadónak, a két büntetett előéletűnek 3 és fél, illetve 4 évet, társuknak pedig 2 évet.